Обстріли Дніпропетровщини: до переліку громад, постраждалих від ворожої агресії, додали Великомихайлівську

ВАЖЛИВО
16.05.22 - 12:31

Окупаційні війська майже щодня обстрілюють території Дніпропетровщини з «Градів» і мінометів. Тож перелік громад, які постраждали від ворожої агресії, поповнився.

Наприкінці квітня до переліку, складеного Мінреінтеграції, увійшли дві громади Дніпропетровщини - Зеленодольська і Широківська, з яких виїхали близько 14 тисяч жителів. В оновлений список увійшла Великомихайлівська громада. До початку повномасштабного вторгнення там мешкали близько 4 тисяч людей. Через обстріли, виїхали близько тисячі.

 

Внесення до переліку означає, що мешканці територій, чиє житло було ушкоджене внаслідок обстрілів і які вже виїхали чи планують виїхати з території громади, зможуть отримати статус внутрішньо переміщеної особи та оформити відповідні виплати. Кожен дорослий переселенець може щомісяця отримувати по 2 тисячі гривень щомісяця. Якщо мова йде про дітей та людей з інвалідністю, щомісячна допомога складає 3 тисячі гривень.

 

«В області триває розмінування територій. Від початку вторгнення, фахівці ДСНС здійснили 119 виїздів, виявили та знищили 2076 вибухонебезпечних предметів. І це тільки рятувальники, а ще є військові сапери. Вдячний всім фахівцям, які дбають про безпеку жителів регіону», – розповів голова обласної ради Микола Лукашук.

 

За його словами, в нашій області зараз мешкають більше 225 тисяч внутрішньо переміщених осіб. З них 53 тисячі – діти. Найбільше переселенців - у Дніпрі та Кривому Розі. Люди забезпечені всім необхідним. У разі потреби доступна допомога психолога. Також усі діти мають можливість долучитись до дистанційного навчання, для цього треба лише прийти до найближчої школи і залишити свої дані.

 

Микола Лукашук подякував працівникам компанії ДТЕК, аварійні бригади якої продовжують відновлювати електропостачання в громадах, які потрапляють під обстріли, - йдеться на сайті обласної ради.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»