Одним пострілом з гранатомета: криворізький гвардієць знищив вантажівку орків на Донеччині 

ГОРДІСТЬ
28.06.22 - 17:09

24 лютого гвардієць Криворізької бригади НГУ Павло виконував завдання в районі проведення операції Об’єднаних сил. 

З перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну однією з найгарячіших точок стала Волноваха – місто, яке добре пам’ятає кровопролитний «руський мір» ще з 2014-го року. Одним із завдань, яке стояло перед Павлом та його відділенням було вибити російських окупантів з міста.

 

Рано вранці, коли ще не зійшло сонце, офіцер разом із бійцями зайняли позиції майже впритул до противника. В результаті бойового зіткнення гвардійцям вдалося зупинити наступ та знищити живу силу російських військ. 

 

Того ж дня, підтягнувши резерв та важку броньовану техніку, ворог знову спробував наступати на позиції криворізьких гвардійців. Відбиваючи напад, наші військові знищили дві БМП-2. 

 

Сам Павло, зайнявши вигідну позицію, поцілив з ручного гранатомета РПГ-7 у ворожу вантажівку з орками. Одним пострілом нашому захиснику вдалося знищити нелюдів.

 

Багато операцій відділення Павла провело спільно зі Збройними силами України. Під час однієї з таких було знищено також російський «Солнцепек».

 

Під прицілами ворожих «Градів» криворізькі гвардійці також надавали допомогу постраждалим військовим і цивільним. Доставляли людей до лікарні.

 

«Завдяки зусиллям бійців ми змогли врятувати десятки життів, як місцевих мешканців, так і військових. Працювати доводилося під цілодобовими обстрілами, але ми старалися, щоб кожен, хто потребував допомоги, її отримав. Ми тримали зв’язок з волонтерами та доставляли воду, продукти та речі першої необхідності місцевим. Люди жили навіть серед напівзруйнованих будинків, і їм необхідна була наша допомога», - розповів Павло. 

 

Сьогодні наш Герой продовжує виконувати службові завдання вже в рідному місті.

 

За мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, відданість Військовій присязі та українському народові Павла нагороджено медаллю «За військову службу Україні».

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: