Окупант на суді попросив пробачення у жінки вбитого ним чоловіка. Що вона відповіла?

ВАЖЛИВО
19.05.22 - 14:47

21-річний російський військовий Вадим Шишімарін, який убив цивільного на Сумщині, на суді звернувся до дружини загиблого. Загарбник вибачився перед Катериною Шеліповою та розповів, як і чому розстріляв мирного жителя.

За словами солдата країни-агресора, він відмовлявся стріляти, проте через погрози старшого за званням таки випустив автоматну чергу.

 

"Я розумію, що ви не зможете мене пробачити. Але я прошу пробачення... Прапорщик Кафуров наказав стріляти. Я відмовився. Тоді ще один військовослужбовець загрозливим тоном наказав мені стріляти, аргументувавши це тим, що він нас здасть", – сказав Шишімарін.

Катерина Шеліпова розповіла, що її чоловік "просто проходив повз" і не становив жодної загрози.

 

"Я знаю, що він військовослужбовець, і він виконує накази, але чому він не стріляв у землю чи повітря?.. Він повинен гнити у в'язниці і провести залишок своїх днів, думаючи про те, що зробив", – підкреслила жінка загиблого.

 

Нагадаємо, справу командира відділення 4-ї танкової Кантемирівської дивізії Московської області Вадима Шишімаріна розглядають у Солом'янському районному суді. Його бригаду розбили ЗСУ. Живими залишилися він і ще четверо окупантів. Загарбники, відступаючи, вкрали машину, якою доїхали до села на Сумщині. По дорозі вони побачили мирного мешканця Олександра Шеліпова, який вів узбіччям велосипед і розмовляв телефоном. Сержант наказав Шишімарину вбити жителя, щоб той не повідомив про них українських військових. Злочинець кілька разів вистрілив та влучив у голову 62-річному українцю. Після цього росіяни кинулися втікати. Але, проїжджаючи через міст у сусіднє село, вони потрапили до засідки озброєних місцевих жителів. Один із окупантів був убитий під час бою, решта втекла на свиноферму, де ховалася до 1 березня.

 

Джерело - OBOZREVATEL.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: