Окупанти вдарили "Точкою-У" по чотирьох містах на Донбасі, - Генштаб ЗСУ

ВАЖЛИВО
04.06.22 - 20:17

Сьогодні російські окупанти завдали рактених ударів з ОТРК "Точка-У" по Краматорську, Бахмуту, Лисичанську й Костянтинівці, - повідомили у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

Крім того, російські загарбники завдали ракетно-авіаційних ударів по містах Слов’янськ та Соледар.

 

В районі міста Донецьк противник обстрілював населені пункти Микільське, Красногорівка, Веселе і Новоселівка. Застосував озброєння літаків Су-25 по районах Новомихайлівки, Мар’їнки. Ракетно-авіаційних ударів завдано по населеному пункту Курахове.

 

Також ворог обстрілював із ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню райони населених пунктів Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Устинівка та Тошківка. Завдав авіаційних ударів вертольотами Ка-52 неподалік Гірського, Яковлівки і Мирної Долини, та літаками Су-25 - по району населеного пункту Устинівка.

 

Артилерією рашисти били поблизу Святогірська, Стародубівки та Миколаївки.

 

Тривають бойові дії за Сєвєродонецьк.

 

Аналогічно шквальні обстріли ворожі підрозділи вели на Бахмутському напрямку: застосовували міномети ствольну артилерію та реактивні системи залпового вогню по районах Торецька, Нью-Йорка, Врубівки й Покровського. Із вертольотів Ка-52 росіяни завдали авіаційних ударів по Берестовому й Клиновому.

 

На Новопавлівському й Запорізькому напрямках росіяни вели вогонь з РСЗВ по Гуляйполю, Зеленому Гаю й Оріхову. По Кам’янському окупанти завдали авіаційного удару з літаків Су-25.

 

На Південнобузькому, Волинському, Поліському, Сіверському, Слобожанському і Харківському напрямках суттєвих змін порівняно з попередньою добою не зафіксували.

 

Російські окупанти обстріляли з артилерії прикордонні села Камянську Слободу на Чернігівщині, а на Сумщині – Катеринівку й Старікове.

 

У Генштабі зазначили, що російська пропаганда продовжує поширювати фейки про розташування підрозділів ЗСУ в школах, лікарнях і церквах, аби виправдати руйнування цивільної інфраструктури.

 

Зокрема, напередодні російська артилерія знову вдарила по Святогірській лаврі на Донеччині. Пожежею знищений Всіхсвятський скит, який був освячений ще в 1912 році.

 

Президент Зеленський закликає ООН та ЮНЕСКО вигнати зі своїх лав Росію як державу-терориста, яка знищує історичні пам'ятки та соціальну інфраструктуру в Україні.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: