Олександр Вілкул: Фонд Українська Перспектива виділив 10 мільйонів гривень на боротьбу з пандемією

БЛАГОДІЙНІСТЬ
24.03.20 - 17:40

Олександр Вілкул подякував усім, хто увійшов до створеного Волонтерського Центру при протиепідемічному штабі міста.
 

До нього увійшли представники різних громадських, волонтерських і релігійних організацій, політичних сил, організацій воїнів АТО, афганців, чорнобильців. 

 

Очолили центр глава Фонду «Українська перспектива» Олександр Вілкул і співзасновник Фонду Костянтин Павлов.

 

Сьогодні відбулися перші збори, на яких окреслили пропозиції можливої ​​волонтерської допомоги, першочергові завдання, ділянки роботи.

 

«Центр створений  не за бюджетні гроші. Це кошти приватних осіб, бізнесу і промислових підприємств. Мій Фонд «Українська перспектива» виділив 10 мільйонів, насамперед, для забезпечення захисними засобами. Настав час об'єднуватися, незалежно від політичних поглядів, і протистояти спільній біді», - підкреслив Олександр Вілкул.

 

Фонд Українська перспектива надасть кожному з семи Центрів первинної медичної допомоги по мікроавтобусу для відвідування хворих на дому. Одна машина буде надана інфекційній лікарні для перевезення лікарів. Створюються волонтерські групи в кожному районі міста. Буде гаряча лінія і для пенсіонерів, яким потрібно купити продукти і ліки.

 

Лідерка «39-ї Жіночої сотні» Юліана Березуцька запропонувала організувати групу для пошиття вдома масок і захисних костюмів. Волонтери депутата Миколи Колесника запропонували допомогу транспортом. Представник БО «Мережа» запропонував організувати роботу психологів з медиками міста.
 

Працювати Волонтерський центр буде до подолання пандемії.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: