Ось і "Дельта" не забарилася. У дніпровській лікарні Мечникова вже 36 хворих

ВАЖЛИВО
26.08.21 - 16:14

У Дніпропетровській обласній клінічній лікарні імені Мечникова вже зафіксовано 36 випадків штаму «Дельта». Про це на пресконференції в ІА "Міст" повідомив головний лікар закладу Сергій Риженко.

Риженко констатував, що в Україні погіршується ситуація з захворюваністю на коронавірус, зокрема, спостерігаються випадки масового зараження дітей новим штамом Дельта.

Перші зараження Дельтою в Україні зафіксували у другій половині червня. За прогнозами ВООЗ, до кінця серпня "Дельта" може сягати 90% випадків захворювань. У середині липня генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адганом Гебреєсус заявив, що штам поширився вже щонайменше в 111 країнах світу.

 

 

Що наразі відомо про штам «Дельта»?

-  штам коронавірусу «Дельта» вперше виявили в Індії;

-  він у 1,6 раза заразніший за «британський» варіант і майже у 3 рази за «класичний китайський» штам;

 

-  ВООЗ назвала новий варіант домінантним у світі.

 

 

Основні симптоми: висока температура, біль у горлі, втрата смаку. Додаються також діарея і слабкість на тлі відсутності температури. Лихоманка залишається досить поширеним симптомом, але втрата нюху більше не є у топ-10 симптомів. Перебіг хвороби агресивніший і швидший. За 2-3 дні у пацієнтів різко знижується сатурація, хворі не можуть самостійно дихати і потребують переведення в реанімацію.

 

 

Чи ефективні вакцини

Це досі залишається предметом досліджень. Даних про те, що наявні вакцини проти коронавірусу є неефективними проти "Дельти", наразі немає. Свіже дослідження, оприлюднене в журналі New England Journal of Medicine, сфокусувалося на дієвості вакцин Pfizer і AstraZeneca - з'ясувалося, що дві дози вакцини Pfizer дають 88% захист від "Дельти", тоді як дві дози AstraZeneca - ефективні на 67%.

 

Джерела - ІА "Міст", ВВС.Україна.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: