От тобі й парі! Посадовців міськради Дніпра підозрюють у привласненні майже 30 мільйонів гривень

РЕЗОНАНС
16.09.19 - 13:47

Скандал навколо ремонту Центрального мосту в Дніпрі набирає обертів. Посадовців міської ради та підрядне підприємство підозрюють у привласненні 29,5 мільйона гривень бюджетних коштів під час ремонту мосту.

Заступника міського голови Дніпра, начальників управління міської ради та особу, яка здійснювала технічних нагляд, оголосили у розшук. Засновника товариства-підрядника та начальника дільниці взяли під варту на 60 діб із можливістю внесення застави. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Дніпропетровської області.

 

Фігуранти справи наразі переховуються від слідства.

 

Засновника товариства-підрядника, що проводило ремонтні роботи, утримують під вартою, він має можливість внести заставу у сумі понад 40 мільйонів гривень.

 

Начальник дільниці - теж зараз під вартою з можливістю застави у 1 мільйон гривень.

 

"Встановлено, що особи у складі організованої злочинної групи, зловживаючи службовим становищем, здійснюють розкрадання коштів місцевого бюджету, виділених на капітальний ремонт автодорожнього мосту №2, через р. Дніпро у м. Дніпро, шляхом внесення недостовірних відомостей до офіційних документів, - повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції України. - Посадові особи Дніпровської міської ради, вступивши в злочинну змову з посадовими особами компанії-підрядника, уклали договори підряду, предметом яких є виконання будівельно-монтажних робіт з капітального ремонту автодорожнього мосту № 2 через річку Дніпро у м. Дніпро на загальну суму 375 млн. грн.

Під час виконання ремонтних робіт підприємство допустило ряд порушень. Підрядник використав для робіт бетон нижчого від зазначеного у проектній документації класу міцності. Даний факт підтверджується протоколом випробування на міцність бетону та висновками експертизи. Також встановлені металоконструкції, які не відповідають проекту та завищена вартість будівельних матеріалів.

13 вересня було проведено ряд обшуків в приміщеннях Дніпровської міської ради, офісних приміщеннях суб’єктів господарювання та за місцем проживання фігурантів справи.

Сімом фігурантам справи повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за ст. 28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.3 ст. 27, ч.2 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України".

 

Нагадаємо, автодорожньому мосту, який з’єднує береги Дніпра, вже більше півсотні років. Його капітальний ремонт почався ще в 2017 році. Багатостраждальний Центральний міст починали ремонтувати два роки тому, але строки робіт зривались, сума ремонту зростала і в результаті прокуратура відкрила проти недоброчесного підрядника кримінальне провадження.

 

Як ми писали, у Дніпровській міській раді правоохоронці проводили масштабні обшуки. Заступнику міського голови Дніпра Михайлу Лисенку повідомили про підозру у скоєнні низки злочинів.

 

Як ми повідомляли, 14 вересня у Дніпрі Президент України Володимир Зеленський особисто проінспектував міст.

 

 

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: