«Пальмовий пес»: легендарний розмінувальник Патрон отримав премію на Каннському фестивалі

ГОРДІСТЬ
28.05.22 - 10:53

27 травня у французьких Каннах чернігівський пес-рятувальник Патрон на кінофестивалі отримав премію "Пальмовий пес". «Це найпрестижніша премія для чотирилапих», - повідомляє пресслужба ДСНС України.

Інформація щодо нагородження також є на сторінці Патрона в інстаграм.

 

"Я отримав найпрестижнішу нагороду для собак у Каннах – Palm Dog Humanitarian! За інших життєвих обставин я радів би і крутив хвостом. Але реальність поки що не та. Під час нагородження промову Михайла (це моя людина та колега) вирізали. У ній він просив надихнутися моєю відвагою та давати більше зброї Україні. Що більше зброї зараз, то менше часу у ворога, щоб замінувати наші території. Я вдячний за те, що мені аплодували. Я теж аплодуватиму, коли отримаю найважливішу нагороду у світі: новина про перемогу України", – йдеться на сторінці чернігівського песика-сапера.

 

У ДержКіно повідомили, що премію Palm Dog вручають у Каннах найкращому собаці, котрий знявся у фільмі-учаснику кінофестивалю. Це щорічне неофіційне шоу нагород було започатковано 2001 року журналістом Тобі Роузом.

 

"Нашого улюбленця Патрона нагородили відзнакою PalmDogManitarian, що вручається за зв'язок між людством і собаками. Головну нагороду виграв Бріт, сріблястий пудель із фільму "Військовий поні" Джини Гаммелл та Райлі Кео", - додали у ДержКіно.

 

 

Додають, що Патрон дізнався про свій зірковий статус дистанційно. Але після перемоги можливо відвідає Канни.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: