Пам'ятаємо. 28 жовтня - 77-а річниця визволення України від нацистських загарбників

ПАМ'ЯТЬ
28.10.21 - 9:04

28 жовтня — 77-а річниця з Дня визволення України від нацистських загарбників. У ході Другої світової війни, саме на території України відбулися ключові битви за визволення Європи від нацизму.

Вигнання нацистських окупантів з України відбулося силами чотирьох Українських фронтів, які налічували понад 2,3 млн осіб, протягом січня 1943 — жовтня 1944 було проведено низку наступальних операцій.

 

Завершилося визволення нашої країни від німецької окупації повним витісненням угорських та німецьких військ із найзахіднішого регіону теперішньої України — Закарпаття.

 

27 жовтня 1944 року було звільнено Ужгород, 28 жовтня радянські війська вийшли на сучасний кордон України.

 

На тепер, у Кривому Розі мешкають 44 ветерани. У місті діє унікальна програма соціальної захисту жителів. На потреби ветеранів у 2021 році виділили 250 млн грн. Виплати надають і в переддень пам'ятних дат, і на побутові потреби: сертифікати на ліки, допомогу з ремонтом, часткову компенсацію комунальних послуг. 

 

Пам'ятаємо те страшне воєнне лихоліття і вшановуємо пам'ять жертв - мільйонів людей по всьому світу, долі яких перемолов цей нещадний молох...

 

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: