Пандемія не вщухає. Лікарні Кривого Рогу отримали 35 кисневих концентраторів

АКТУАЛЬНО
24.12.20 - 13:19

Кривий Ріг поповнює матеріально-технічну базу лікарень, в яких надають медичну допомогу хворим на COVID-19. Медичні установи постійно забезпечують ліками, засобами для дезінфекції та індивідуального захисту медперсоналу. Створено резерв всього необхідного.

Лікарні отримують кисневі концентратори, зараз у місті експлуатують вже 446 апаратів.

 

Сьогодні до Кривого Рогу надійшли ще 35 кисневих концентраторів та партія засобів індивідуального захисту. Обладнання та ЗІЗ розподілили між 8 медзакладами: по 8 концентраторів передали міській клінічній лікарні №2 та лікарні №4, ще 7 кисневих концентраторів отримала 3-я міська лікарня, 5 передали до 9-ї лікарні, 4 концентратори отримала дитяча лікарня №4, по 1 апарату отримали дитячі лікарні №1 і 2 та лікарня №5.

 

«Ми не зупиняємо забезпечення криворізьких медзакладів усім необхідним для боротьби з пандемією. Вчора ми прийняли бюджет на 2021 рік, в тому числі, і бюджет медичної галузі міста. На 130 млн грн збільшили обсяги фінансування боротьби з COVID-19. Адже без оновлення обладнання, закупівлі засобів індивідуального захисту працювати медикам в умовах пандемії та надавати допомогу важким хворим украй важко», - зазначив міський голова Костянтин Павлов.

 

Епідемічна ситуація у місті залишається напруженою, але керованою. Лікувально-профілактичні заклади надають допомогу хворим із патологією легень, насамперед, пневмоніями, в тому числі, й викликаними COVID-19. На сьогодні розгорнуто 1135 ліжок для цих пацієнтів і вже забезпечено 446 ліжко-місць кисневими концентраторами, що повністю покриває наявну потребу. А найближчим часом планують забезпечити киснем 1120 ліжок.

 

Для захисту медиків, які першими стикаються з хворобою, створюється стратегічний запас ЗІЗ.

«Вкотре підкреслюю, що здоров’я і життя криворіжців - головне для нас. Наші лікарні вже мають усе необхідне, однак у ситуації, коли пандемія в країні не вщухає, великий плюс для роботи лікувальних закладів, що вони отримують підтримку від міста. Ми і надалі будемо централізовано забезпечувати лікувальні заклади та закуповувати ЗІЗ», - підкреслив мер Костянтин Павлов.

 

«Без підтримки міста було б вкрай важко, фактично неможливо, боротися з коронавірусом. Ми та наші пацієнти вдячні за таку допомогу й підтримку. Хочеться нагадати криворіжцям, щоб дотримувались карантинних правил. Так, це часом незручно, всі втомилися, але вкрай важливо! Всім міцного здоров’я!» - зауважив Володимир Мельниченко, директор міської лікарні №8.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: