Панно художниці з Кривого Рогу стало окрасою Залу пошани Алена Делона у Франції

КУЛЬТУРА
15.11.21 - 9:24

У Франції в Українському культурному центрі створили Залу пошани Алена Делона. Очолила арт-колекцію на честь видатного актора робота майстрині родом із Кривого Рогу, - повідомляє пресслужба The Meloy Art.

Авторка панно – криворожанка Зоя Скоропаденко. На її картині Делона підтримують дві жінки – Бріджит Обер та Едвіг Феєр. Завдяки цим актрисам Ален Делон потрапив у кіно. 

 

"Мене надихнули кінокомікси 1950-х років, надруковані на газетному папері, з дещо розмитим друком. Тому для створення малюнка я обрала вугілля – шляхетний первісний матеріал, який найкраще передає дух тих зображень", – розповіла Скоропаденко.

Авторка каже, що була особисто знайома з Аленом Делоном. Вони 20 років тому разом працювали над невеликим документальним фільмом. Попри поважний вік та всесвітню славу, актор був неймовірно чарівним та люб'язним із художницею.

 

Зоя Скоропаденко народилася 1978 року у Кривому Розі. Відома своїми картинами, скульптурами та ескізами, вже багато років живе і працює в Монако, Парижі, Токіо і Каліфорнії.

Вона є засновницею «Flash Exhibition», приватного клубу «Circle of Zoia» та власницею мікрогалереї у Палаці де Ла Скала в Монако — альтернативного простору сучасного мистецтва для нових мистецьких талантів. У 2011 році уряд Монако надав Зої офіційний статус професійного митця-художника Монако. В 2016 році її скульптуру The Hope було відкрито у Фукусімі. У квітні 2019 року скульптура The Hope була встановлена на території музею Чорнобиля в Києві

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: