Парк артилерії поповнився: в Україну прибули нові 155-мм САУ та ракети Harpoon

ВАЖЛИВО
28.05.22 - 15:12

В Україну вже надійшли самохідні артилерійські настанови (САУ) М109. Також на передовій вже працюють три види 155-мм артилерії. Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков на своїй сторінці у Facebook.

«На передовій вже успішно працюють три види 155-мм артилерії – гаубиця М777, гаубиця FH70, САУ «CAESAR». Уявити це ще у березні було просто неможливо. Але сьогодні це вже реальність... Радий повідомити новину - парк артилерії 155-мм калібру поповнюється. В Україну вже надійшли САУ М109 однієї з модифікацій», – написав він.

 

Міністр запевнив, що це дуже якісна техніка, а її надходження стало результатом кооперації кількох країн. Також Україна поступово посилює свою берегову охорону.

 

«Хочу повідомити, що берегова оборона нашої держави не просто буде посилена ракетами Harpoon – їх будуть застосовувати підготовлені українські команди. Упевнений, що бойове братство Гарпунів та наших Нептунів допоможе звільнити та знову зробити наше Чорне море безпечним, у тому числі – надійно захистити нашу Одесу», – наголосив він.

 

Також серед останніх надходжень Рєзніков назвав понад 100 американських БПЛА різних типів.

 

«Водночас треба усвідомлювати: за останні півтора місяці, наприклад, ми отримали більше артилерійських снарядів зразка НАТО, ніж є у досяжності снарядів радянських зразків! Головне – ми вже отримали більше, ніж можуть виробити протягом 6 місяців усі заводи дружніх нам країн, де залишилися лінії з виробництва боєприпасів радянського типу. І отримаємо ще», – запевнив Резніков.

 

Він підкреслив, що завдяки допомозі партнерів та майстерності українських захисників російські окупанти отримують відсіч, на яку не очікували.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: