Перемога! АрселорМіттал Кривий Ріг виводить з експлуатації застарілий ДСПА-6 мартенівського цеху

ЕКОЛОГІЯ
08.02.20 - 9:56

Як нам стало відомо, "АрселорМіттал Кривий Ріг" виводить з експлуатації двохванний сталеплавильний агрегат №6 (ДСПА-6) мартенівського цеху. Такий наказ був виданий на підприємстві 30 січня, кінцевий термін виконання цього наказу -10 березня 2020 року.

Документи опублікував у фейсбук координатор у ГС "Громадська екологічна платформа" Олександр Скакальський.

 

За розрахунками, зупинка ДСПА-6 призведе до ліквідації чотирьох джерел викидів та зниження рівня забруднювальних речовин на 11 тисяч тонн на рік.

 

Нагадаємо, у вересні 2017 року «АрселорМіттал Кривий Ріг» проводило плановий ремонт двохванного сталеплавильного агрегата №6 (ДСПА №6). Це мало зменшити промисловий вплив на навколишнє середовище.

 

Але за активного втручання державних органів, міської влади та екологічних організацій перед підприємством поставили вимоги про повне виведення ДСПА-6 із експлуатації.

 

Згідно з наказом, підставою для зупинення роботи ДСПА-6 на "Арселорі" вказали "недоцільність проведення його ремонтів і подальшого виробництва сталі."

 

"Декілька місяців тому вони намагалися виторгувати у Фонду держмайна виконання цього заходу до 2023 року, - прокоментував Олександр Скакальський. - Сьогодні виводять це обладнання позадавніх часів з причини недоцільності подальшої експлуатації. Це все, що треба розуміти про їхню послідовну політику. Особисто я витратив щонайменше три роки, щоб здобути цей результат. Схоже, що загроза судових позовів щодо зобов’язання виконати цей захід міської екологічної програми відіграла свою роль".

 

Як ми писали, велика комплексна робота була проведена у межах міської екологічної програми. Влада Кривого Рогу заявила, що разом з громадськими організаціями буде відстоювати екологічні права містян у суді.

 

Підставою для подачі позовів проти найбільших забруднювачів міста є результати досліджень якості атмосферного повітря, виконаного фахівцями Дніпропетровської медичної академії Міністерства охорони здоров'я України.

 

Як ми повідомляли, місто неодноразово вимагало від АМКР виконання екологічних зобов'язань. Міська влада, народні депутати, екологи й науковці закликали підприємства-забруднювачі прискорити терміни реалізації необхідних екологічних заходів.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: