Переможці фесту «Танцююча осінь» отримали Гран-прі та спецпризи від Фонду «Українська перспектива»

КУЛЬТУРА
13.12.21 - 15:37

Уже 18 років в Кривому Розі відбувається яскравий фестиваль хореографічних мистецтв «Танцююча осінь». І кожна нова фестивальна сторінка — ще більше відкриттів нових талантів, сміливих кроків зовсім юних танцюристів та старших виконавців у чарівний світ народної, бальної й сучасної хореографії.

Урочиста церемонія нагородження переможців відбулася 11 грудня. На фестивалі, який відбувся онлайн, свою майстерність представили понад 500 учасників із різних міст України – Кривого Рогу, Дніпра, Маріуполя, Харкова, Олександрії, Таврійська, смт із Херсонської, Черкаської, Кіровоградської областей.

 

Фестивальні композиції оцінювало професійне журі, у складі якого були викладачі вищих навчальних закладів хореографічного мистецтва, хореографи-постановники, відомі виконавці. Свої заслужені нагороди у різних конкурсних номінаціях та вікових категоріях здобули 36 танцювальних колективів, а також переможці у фестивальній номінації «Зірка Ютуба», криворізька студія сучасного танцю «Shadows dance studio» та хореографічний ансамбль «Іскорка». Ансамбль бального танцю "Натхнення" (Кривий Ріг) відзначений нагородою директорки міжнародного фестивалю "Саннідрімфест" у Болгарії Олени Горевич. Це сертифікат на безкоштовну участь у наступному міжнародному фестивалі. Гран-прі фестивалю від «Української перспективи» отримав ансамбль естрадно-спортивного танцю «Сюрприз» із Дніпра. Керівники колективу – Євген Мінько та Ірина Козлова.

 

Переможці XVIII Всеукраїнського фестивалю «Танцююча осінь Flash-2021» отримали Гран-прі та спецпризи від Фонду Олександра Вілкула «Українська перспектива». Це один із надійних партнерів фестивалю - заснував спеціально для «Танцюючої осені» Гран-прі та 13 спеціальних призів.

 

Директорка ПК «Центральний» Ольга Якубовська зазначила: «Ми дуже раді, що життя нашого фестивалю успішно продовжується, а його географія охоплює всю Україну. Ми вдячні за велику, дуже важливу для нас підтримку всім друзям. Завдяки такій постійній допомозі, молода українська хореографія набирає творчих сил, талановиті учасники зростають у своїй майстерності».

 

Переможців та лауреатів фестивалю, їхніх педагогів та наставників привітав представник Фонду «Українська перспектива» Олег Жицький.

 

«Ми, криворіжці, зовсім не проти перетворити Кривий Ріг на танцювальну столицю. І такі сильні заявки від Кривбасу - звичні. Наприклад, у Всеукраїнському проекті «Майданс» у 2012 році команда із Кривого Рогу перетанцювала всю Україну! Наше місто гостинно приймає у себе всеукраїнські фестивалі у різних творчих жанрах. Цієї осені з успіхом відбувся черговий Всеукраїнський фестиваль «Срібне джерельце», а тепер, один за одним — Всеукраїнський фестиваль пластичного мистецтва «МІМ-сесія» у театрі «Академія руху» та фестиваль «Танцююча осінь». У Кривому Розі завжди є і буде підтримка творчим людям, справжнім народним талантам і з нашого міста, і з усієї України!»

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: