Перейменування Дніпропетровської області: чи потрібно міняти паспорти

ВАЖЛИВО
03.04.19 - 13:11

Учора КСУ визнав конституційним законопроект про перейменування Дніпропетровської області на Січеславську. Чи потрібно буде українцям змінювати паспорти та інші документи, дізнавалися Факти ICTV.

Отже, змінити відмітку про реєстрацію у паспорті громадяни зможуть лише за бажанням. Це можна буде зробити під час зміни місця проживання чи вклеювання нової фотокартки у паспорт.

 

Документи власності на квартири, будинки, земельні ділянки та будь-яке майно, де вказані старі назви, залишаються дійсними. Зміни у такі документи можна внести за бажанням або у випадку  продажу, дарування, оформлення спадку нерухомості.

 

Перейменування області не є підставою для перереєстрації транспортного засобу та внесення змін до техпаспорту.

 

Нагадаємо, згідно з процедурою, законопроект про внесення змін до Конституції України може бути розглянутий Верховною Радою тільки за наявності висновку Конституційного суду щодо відповідності ініціативи вимогам ст. 157 і 158 Основного закону.

 

Після отримання висновків КС, парламент може ухвалити в першому читанні такий законопроект не менше ніж 226 голосами.

 

І лише на наступній черговій сесії, Верховна Рада може голосувати за нього для прийняття в цілому. Для цього потрібно не менше 300 голосів парламентаріїв. Така процедура встановлена   Конституцією України.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: