Перша партія. До Кривого Рогу привезли 3 тисячі доз вакцини. Оновлюється

ТЕРМІНОВО
02.03.21 - 10:24

Сьогодні до Кривого Рогу з Дніпра привезли 3000 доз вакцини для 1-го етапу щеплення - насамперед вакцинуватимуть медиків, які працюють у ковідних лікарнях, та літніх людей, які перебувають в інтернатних закладах.

Вакцину прийняли у ЦПМСД №№5, 2 і 6 (по тисячі доз - двотижневий запас). Згідно з дорожною картою, зберігати її необхідно не лише в окремих холодильниках, але й в окремому приміщенні.

Для людей вона безкоштовна (оплачує НСЗУ), доза вакцинації - 0,5 мл. Після відкриття флакона вакцина має бути використана протягом 6 годин. 

 

Повторне заморожування вже відкритого флакона або використання його після 6 годин з моменту відкриття - заборонене. В таких випадках невикористані дози вакцини мають бути утилізовані.

Аби знизити ризик недовикористання вакцини з уже відкритих флаконів, у МОЗ рекомендують вакцинувати громадських діячів, діячів культури та спорту, лідерів релігійних спільнот (для популяризації процесу вакцинації).

 

Найближчим часом у Кривому Розі щеплять медичних працівників, які безпосередньо контактують із хворими на Covid-19.

 

Згодом вакцинуватимуть медиків первинки та літніх людей віком 80+. Зараз криворізькі лікарі уточнюють перелік людей похилого віку, які готові щеплюватися. 

 

Другу дозу вакцини слід вводити за 28 днів після першого щеплення.

 

Оновлено. «Ми отримали вантаж, у складі якого - флакони з вакциною, спеціальні контейнери, шприци та інформаційні матеріали. Після розміщення препаратів у спеціально пристосованому приміщенні, представники мобільної бригади розпочали щеплювати медиків інфекційної лікарні №1»,- зазначила Анастасія Кузнецова, директор ЦПМСД №5.

 

Як ми писали, Олександр Лук'яненко, заступник начальника міського управління охорони здоров'я, прокоментував організацію проведення вакцинації від COVID-19 у Кривому Розі. 

 

Нагадаємо, згідно з Дорожною картою з проведення вакцинації від COVID-19 в Україні, імунізація відбуватиметься в п’ять етапів. На першому щеплюватимуть медичних працівників ковідних лікарень, бригади екстреної допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку та військових на фронті. Усі щеплення добровільні й безоплатні.

Дізнайтеся більше про вакцинацію від COVID-19 на сайті vaccination.covid19.gov.ua

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»