Перші пішли: міськвиборчком розпочав процес реєстрації кандидатів

ВАЖЛИВО
22.09.20 - 14:59

Залишилося 2 дні до закінчення терміну подання документів на реєстрацію кандидатів на посаду міського голови та депутатів міськради у Кривому Розі. Скільки охочих взяти участь у передвиборчих перегонах, чи немає порушень законодавства при прийомі документів і як працює міський виборчком – дізнавались наші журналісти.
 

За словами голови міськвиборчкому Валентина Орлова, активність потенційних кандидатів на посаду міського голови сьогодні не така вже й висока. За три дні до кінця терміну подання документів бажання боротися за крісло мера висловили всього троє людей. 

 

Перші кандидати були офіційно зареєстровані. Що стосується майбутнього депутатського корпусу, то на ранок вівторка до виборчої комісії не надійшло жодного подання на реєстрацію кандидатів. Але до 24 вересня партії обов'язково визначаться з претендентами на депутатські мандати, - впевнений голова виборчкому. 

 

Про це свідчить його досвід. Але терміни подання документів украй стислі. Якщо на останніх виборах це було три тижні, то зараз на прийняття рішення комісії відводиться 10 днів. 

 

Щодо організаційних моментів, то виборчком працює у звичному режимі. Щоправда, є деякі питання щодо формування електронної бази даних. 

 

«Освоюємо технологічні моменти формування баз даних. Ми змушені самі відбудовувати такі процеси. У цьому нам допомагають організація з безпеки і співробітництва в Європі, яка завтра у Дніпрі презентує свій програмний продукт "Електронний кабінет тервиборчкому". Сподіваюся, що він допоможе удосконалити нашу роботу», - каже Валентин Орлов.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: