Перукарні - за записом, у парки - не більше трьох. Що дозволять з 11 травня?

КОМЕНТАР
06.05.20 - 9:01

З 11 травня перукарні можна буде відвідувати тільки за записом, а в парках можна буде гуляти групами не більше трьох осіб. Такі правила після послаблення карантину оприлюднило МОЗ.

У Міністерстві охорони здоров'я розробили правила відвідування парків, скверів, перукарень та магазинів.

 

Зазначається, що у перукарнях та салонах краси має відбуватись обов'язковий температурний скринінг працівників перед початком роботи.

Прийом клієнтів здійснюватимуть за попереднім записом, а очікування черги має відбуватись ззовні приміщення.

 

Перукарі повинні бути у масках. У парках та скверах адміністрація зобов'язана розмістити на території і при вході в зони відпочинку правила їх відвідування.

 

Забезпечити функціонал туалетів на території зон, наявність рідкого мила, антисептиків на вході в них і їх регулярне прибирання та дезінфекцію.

 

Не допускається проведення організованих заходів на території зон відпочинку, функціонування атракціонів і розважальних заходів.

 

Водночас відвідувачі мають право користуватися зонами відпочинку з дотриманням індивідуальних заходів профілактики та групами не більше трьох осіб.

 

Використовувати рекреаційні зони для індивідуальних пробіжок і занять спортом при дотриманні належної соціальної дистанції та правил, встановлених адміністрацією.

 

Нагадаємо, уряд продовжив карантин до 22 травня, знявши при цьому низку обмежень для бізнесу. Відкриють парки, сквери, зони відпочинку, салони краси, перукарні, літні майданчики кафе і ресторанів.
 

 

Фото УНІАН.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: