Пес Патрон та карта України: мешканці Саксаганського району прикрасили під’їзди патріотичними малюнками

СОЦІУМ
30.06.22 - 12:49

Хто як не ми? - подумали мешканці будинку по вулиці Володимира Великого та взялись за ремонт і художнє оформлення своїх під’їздів. Легендарний пес Патрон, карта України, символічне Дерево відродження та душевні рядки тепер прикрашають ще донедавна обдерті та понівечені написами стіни.

«Ми давно йшли до того, щоб змінити наш будинок, зробити його кращим, щоб повертатися було додому веселіше, радісніше. У нас прохідний двір, люди ходять, щоб їм було приємніше. Мешканці під’їзду самостійно зібрали кошти, а згодом підтягнулись наступні під’їзди. Зараз уже шість будинків оновлені та прикрашені», - розповідає мешканка будинку Валентина Лисенко.

 

На ремонт кожного фасаду, є залежно від складності малюнку, йшло до п'яти днів. Все робили колективно: чоловіки займались фізичною роботою, жінки – творчою.

 

«Наші чоловіки відремонтували під'їзд, ми вирішили його трохи прикрасити, намалювавши таку красу. Це піднімає патріотичний дух, адже всі ходять, милуються. Запитують навіть номер телефону, щоб у них теж була така краса на їхніх під'їздах», - зазначає художниця Людмила Мельник.

 

Наталя Миколаївна вже декілька років не живе в цьому будинку, але часто приходить до дітей,  і таке оновлення під’їздів справило на неї неабияке враження.

 

«Я завжди як сюди приходжу, то мені дуже подобається. Мешканці дому так гарно придумали щодо розпису. Це і в дусі патріотизму, і просто душа радіє», - ділиться враженнями криворожанка Наталя Козаріз.

 

Найбільше глядацьких симпатій зібрав портрет  легендарного песика Патрона. З ним фотографуються не тільки мешканці будинку, а й перехожі. Юну художницю, яка його намалювала,  кличуть до себе з фарбами і пензлем мешканці сусідніх будинків.

 

«Мені сусіди запропонували намалювати, а я з радістю погодилась, так як  люблю це діло. Малювання на стінах - був мій перший досвід, мені дуже сподобалось. Ідею про песика мені запропонували мешканці. Я подумала, що це чудова ідея, чому б і ні. Малювала сама близько чотирьох днів», - говорить юна художниця Ксенія Розайкіна.

 

Мешканці будинку впевнені, якщо хочеш насолоджуватися красою, не треба чекати – все у ваших руках.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: