Підлітки тепер можуть вакцинуватись від ковіду і без наявності календарних щеплень 

ЗДОРОВ'Я
18.01.22 - 10:52

Міністерство охорони здоров’я України скасувало вимогу про обов’язкову наявність усіх рутинних (календарних) щеплень для вакцинації дітей від 12 років проти COVID-19. 

Нагадаємо, 13 жовтня 2021 року МОЗ рекомендувало щепити дітей від 12 років від коронавірусної хвороби вакциною Comirnaty від Pfizer-BioNTech за умови наявності в них усіх обов’язкових рутинних щеплень. 

 

Але відтепер для того, щоб вакцинувати дитину 12-17 років, батькам достатньо просто записати її до будь-якого пункту чи центру щеплення.

 

Із собою треба мати свідоцтво про народження (для дітей 12-13 років) або паспорт та ідентифікаційний код (для дітей 14-17 років) для того, щоб дані про вакцинацію внесли в електронну систему охорони здоров’я. 

 

Для щеплення дітей 12-13 років також потрібна згода одного з батьків або опікунів. 

Єдиною вакциною від коронавірусу, якою дозволяють проводити щеплення підліткам, залишається препарат Pfizer.

 

Батьки дітей до 14 років можуть отримати у «Дії» дитячий COVID-сертифікат. Підлітки з 14 років можуть вже самостійно авторизуватися в застосунку та згенерувати документ.

 

У МОЗ також нагадали, що вчасне проведення обов’язкових рутинних щеплень залишається важливим — воно захищає дитину від 10 небезпечних інфекційних хвороб. Зокрема, йдеться про вакцинацію проти гепатиту B, туберкульозу, кору, дифтерії, поліомієліту тощо.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: