Піднявши радіоактивний пил у Рудому лісі під Чорнобилем, російські військові прирекли себе на самогубство, - працівники ЧАЕС

ВАЖЛИВО
29.03.22 - 9:56

Піднявши радіоактивний пил у Рудому лісі під Чорнобилем, роSSійські військові прирекли себе на самогубство. Про це написало агентство Reuters із посиланням на два незалежні джерела серед працівників Чорнобильської атомної електростанції.

Окупанти бронетехнікою пересуваються територією відчуження. Внаслідок цього, у Рудому лісі здійнявся радіоактивний пил. І з огляду на те, що загарбники не мають жодного протирадіаційного захисту для техніки, – це справжне самогубство для них. Адже той пил, який вони підняли, при вдиханні викликає внутрішнє опромінення, - впевнені в Енергоатомі.

 

Нагадаємо, роSSійські війська захопили ЧАЕС ще у перший день повномасштабного вторгнення – 24 лютого.

До 20 березня на станції без ротації працювала та зміна, яка перебувала на ній під час захоплення, і лише за понад три тижні частину людей евакуювали, а працівників змінили.

 

Проте і зараз ситуація на станції вкрай небезпечна, будь-якої миті може статися катастрофа, і її наслідки – непередбачувані.

 

"Рудий ліс" - це ділянки соснового лісу в ближній зоні Чорнобильської АЕС, які зазнали найбільшого, гострого радіаційного опромінення внаслідок аварії у 1986 році. Ділянки розташовані на захід від станції. Назва лісу походить від специфічного кольору загиблої хвої.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: