Підозрюваним у нарузі над тілом спаленої дівчинки Аміни Менго винесли вирок. Як покарали подружжя?

РЕЗОНАНС
24.01.22 - 14:13

Сьогодні у Дзержинському райсуді Кривого Рогу винесли довгоочікуваний вирок у гучній і резонансній справі Аміни Менго. Рештки 6-річної дівчинки знайшли більше чотирьох років тому розчленованими, спаленими дотла й затопленими у водоймі. Підозрюваними у нарузі над тілом маленької дівчинки та неправдивих свідченнях визнали прийомних батьків Аміни, подружжя К.

На останнє засідання сьогодні з'явилися всі учасники процесу. Напередодні суд надав обвинуваченим останнє слово, в якому вони попросили про виправдання. На початку засідання, бабуся загиблої дівчинки, Елла Менго, заявила нашим журналістам, що вважає подружжя убивцями своєї онуки. На її думку, саме тому вони й спалили її тіло - щоб приховати сліди убивства.

 

Детально ознайомивши учасників процесу та присутніх у суді з матеріалами справи, головуюча суддя Наталія Вікторович зачитала вирок - підозрюваних визнати винними, обом призначити по 9 років позбавлення волі. Подружжя взяли під варту в залі суду, для доправлення до Криворізької виправної установи №3. 

 

На чоловіка й жінку одягли кайданки і вивели з залу. Жодного розкаяння у скоєнному злочині вони не виявили. На запитання, як саме загинула дівчинка, так і не відповіли, цілковито ігноруючи журналістів.

 

Щодо виплати моральної шкоди, суд присудив - виплатити 1 мільйон гривень бабусі Аміни, Еллі Менго як постраждалій, стан здоров'я якої значно погіршився після загибелі онучки.

До речі, вимагала Елла Менго моральну компенсацію у 6 мільйонів гривень, але з логічних міркувань суд значно зменшив суму.

 

"Вони отримали цей вирок за спалення тіла, а за вбивство Аміни залишились непокараними. За спалення - це гарний вирок. З приводу моральної компенсації, мене влаштовує призначена сума, це добре, навіть багато. Я думала, буде 3-10 тисяч гривень. Я Аміну поховала за 3 тисячі", - прокоментувала вирок Елла Менго.

 

Подальшу долю рідних дітей засудженого подружжя будуть вирішувати державні органи опіки.

 

Нагадаємо, про зникнення 6-річної Аміни у Кривому Розі стало відомо влітку 2017 року. Прийомні батьки, які виховували дівчинку у Будинку сімейного типу, заявили правоохоронцям, що вона щезла - вийшла з машини на залізничному вокзалі й не повернулась. Дитину намарне шукали поліція й волонтери. Згодом правоохоронці заявили, що тіло дівчинки розчленували й спалили в духовці її прийомні батьки, а обвуглені рештки в пакеті затопили у водоймі. Незабаром експерти підтвердили, що знайдені в річці рештки належать Аміні. У нарузі над тілом прийомної дочки поліція запідозрила її прийомних батьків. Чоловіка й дружину звинуватили за ч. 3 ст. 297 (Наруга над тілом загиблого) ККУ, а також за ст. 383, 384 (Завідомо неправдиві показання) ККУ. 

 

Те, що залишилось від маленької дівчинки, поховали 2 червня 2020 року, за три роки після віднайдення її обвуглених решток та проведення численних експертиз. До слова, причини смерті дитини і досі залишаються не відомими...

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: