Піку поширення коронавірусу в Україні поки немає. Топ-5 важливих новин

ВАЖЛИВО
24.04.20 - 9:03

В Україні наразі поки немає пікового зростання заражень коронавірусом COVID-19, але через відвідування буковинцями храмів на Вербну неділю у Чернівецькій області зараз спостерігається  зростання нових випадків.

Топ-5 важливих новин:

 

1. Україна може стати п'ятою країною у світі, де буде запущена масова ІФА-діагностика для виявлення антитіл до коронавірусу COVID-19.

 

2. В Україні днями почнуть тестувати одразу чотири препарати проти нового коронавірусу, заявив Зеленський. За словами президента, у дослідників є всі підстави вважати, що ліки можуть «суттєво знижувати або навіть повністю нейтралізувати загрозу смерті» від ускладнень COVID-19. Що це за препарати, він не уточнив.

 

3. Материковий Китай повідомив про рекордних шістьох інфікованих COVID-19. Це найменший добовий показник від початку спалаху. Нових смертей від ускладнень COVID-19 не фіксують вже дев'ять діб поспіль. 

 

4. Трамп заявив, що рекомендації щодо дотримання соціальної дистанції на тлі пандемії COVID-19 у США можуть продовжити після 1 травня, якщо "країна не буде в безпеці". Він також припустив, що "найгірше" закінчиться на початку літа. 

 

5. Німецькі вчені заявили, що новий коронавірус майже не передається через поверхні, а у 99% випадків зараження відбувається через тривалий контакт із хворим. Щоб підхопити коронавірус із поверхні необхідно, щоб заражена людина кашлянула в руку, потім доторкнулась, наприклад, до дверної ручки, а одразу після цього до неї доторкнулась інша людина, а згодом і до власного обличчя.

 

Джерело - ТСН.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: