Пішов у небуття відомий криворіжець, майстер гірничої справи Федір Караманиць

ЖАЛОБА
22.10.19 - 9:31

Учора на 71-му році життя пішов від нас відомий криворіжець, майстер гірничої справи Федір Іванович Караманиць. 

Наш земляк мав майже 51 рік загального стажу роботи, з них 31 рік - підземного. 49 літ плідної й успішної праці він присвятив Криворізькому залізорудному комбінату.

 

Федір Іванович народився 1949 року на Донеччині. Трудову діяльність почав ще юнаком, у 16 років, на шахті ім. Леніна тресту "Макіївугілля".

 

У 1971 році переїхав до Кривого Рогу. У нашому місті почав працювати кріпильником на шахті «Саксагань» рудника ім. Дзержинського, де сумлінно трудився 27 років, серед яких майже 18 - головним інженером (з 1982 року).

 

У 1990 році, без відриву від виробництва, Федір Іванович закінчив Криворізький гірничорудний інститут.

 

З 1996 року очолив шахту «Гігант», а з 2002 року став керівником правління Криворізького залізорудного комбінату.

 

За бездоганну роботу й вагомі досягнення у впровадженні нових технологій, за ефективне управління в гірничорудній галузі, Федір Караманиць був неодноразово нагороджений високими відзнаками: став повним кавалером нагрудного знака «Шахтарська Слава», отримав звання «Заслужений працівник промисловості України». 

 

У 2006 році наш земляк був удостоєний Державної премії України.

 

Палкий футбольний уболівальник, Федір Караманиць стояв біля витоків футбольного клубу «Гірник», яким постійно опікувався. У 1999 році став лауреатом конкурсу «Людина футболу-1999 Кривого Рогу» в категорії «Спонсор».

 

"Федір Караманиць - досвідчений керівник, який пройшов всі сходинки вдосконалення в гірницької професії, зробив значний внесок у розвиток гірничорудної промисловості. Його багаторічна плідна виробнича і громадська діяльність були відзначені нагородами різного рівня", - так відгукуються про нього колеги.

 

"Його життєвий шлях, досвід, мудрі вчинки стануть у нагоді ще не одному поколінню трударів. Чуйність і доброту, щирість і відкритість Федора Івановича завжди відчували люди. Він був людиною виняткової порядності і чесності, повною творчих сил і енергії", - згадують свого керівника працівники ПАТ "КЗРК".
 

 

Прощанння з покійним відбудеться завтра, у Палаці культури КЗРК (колишній ім. Фрунзе) о 9.30.

 

Редакція ТРК «Рудана» висловлює співчуття рідним Федора Івановича.
 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: