Після перемовин з мерами міст, в уряді вирішили не підвищувати тарифи на газ для населення

АКТУАЛЬНО
26.01.21 - 20:03

Після нелегкої наради з мерами великих міст прем'єр-міністр Денис Шмигаль пообіцяв у Раді не підвищувати тарифи до кінця опалювального сезону.

Домовленостей про те, що тарифи на тепло рости не будуть, вдалося домогтися минулого тижня на урядовій нараді за участі прем'єр-міністра України, мерів великих міст, в тому числі й мера Кривого Рогу Костянтина Павлова,  представників НАК «Нафтогаз», Офісу Президента і депутатів Верховної  Ради.

 

Тоді мерами принципово було поставлено питання перед урядом про неприпустимість зростання тарифів, які встановлює Кабмін.
І ось сьогодні, у ході засідання Верховної Ради прем'єр-міністр Денис Шмигаль відзвітував про тарифну кризу.

 

За його словами, ціни на тепло і гарячу воду до кінця опалювального сезону підвищувати не будуть.

Крім того, Шмигаль оголосив, що найближчим часом буде прийнято рішення, відповідно до якого штрафи і пеню за неоплачені тепло і газ за січень застосовувати не будуть.

 

 "Щодо ситуації з тарифами. Уряд встановив максимальну граничну ціну на газ для населення та ОСББ на рівні 6,99 грн з ПДВ за кубометр газу. Тарифи на тепло і гарячу воду не будуть підвищувати до кінця опалювального сезону. Нам вдалося досягти певного консенсусу з владою на місцях, найближчим часом відбудеться підписання ", - сказав прем'єр.

 

 Також очільник уряду доповів, що НКРЕП обмежила тариф на розподіл газу на рівні 1,79 грн за кубометр.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: