Пістолети оптом. Криворізькі сепаратисти організували торгівлю зброєю та боєприпасами

КРИМІНАЛ
21.10.20 - 9:51

У Кривому Розі СБУ викрила міжрегіональне організоване угруповання торгівців зброєю та боєприпасами, фігуранти якого входили до одного з громадських об'єднань, яке курується з Росії, повідомляє пресслужба УСБУ у Дніпропетровській області.

За попередньою версією слідства, організатори групи - двоє криворіжців - займалися приведенням у бойовий стан стартових пістолетів, які отримували оптовими партіями від своїх спільників із різних регіонів країни, зокрема, з Харкова. 

 

Все це вони робили у власних помешканнях та гаражі, де облаштували майстерню з «модернізації» зброї. Все виготовлене  збували у закритих інтернет-групах і на спеціалізованих сайтах.

 

Правоохоронці вилучили 50 одиниць зброї, велику кількість бойових набоїв та запасних частин до зброї, гранати, глушники, спеціальне устаткування і чорнові записи з доказами протиправної діяльності.

 

Організатором злочинної групи виявився 31-річний раніше засуджений за незаконне поводження зі зброєю чоловік. Допомагала займатися нелегальним бізнесом його співмешканка. Вона отримувала кошти за замовлення та в подальшому займалася їх відправкою. Свою діяльність вони розпочали у 2019 році. Спеціально для облаштування «зброярні» придбали нерухомість у Кривому Розі, де виготовляли або перероблювали не бойову зброю на вогнепальну. З метою створення розгалуженої мережі збуту, створили сайт, через який і приймали замовлення. Гроші за товар покупці перераховували на картку учасниці угруповання і відправляли пакунки від імені підставних осіб замовникам у різні регіони країни.

 

Правоохоронці задокументували 145 фактів здійснення міжрегіональних відправлень вогнепальної зброї. В організаторів групи виявили документальні матеріали щодо їх участі у діяльності так званого «Собрания коренных народов земли русской «Вече Руси», яке пропагує сепаратистські ідеї на шкоду територіальної цілісності України. 

 

За оперативною інформацією, іноземні куратори організації могли використати «втемну» представників осередку для проведення екстремістських акцій під час виборів до органів місцевого самоврядування.

Проти зловмисників відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин та причетних осіб.

 

Фото УСБУ у Дніпропетровській області. Відео - нижче.

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: