По закінченні січневого локдауну МОЗ планує перейти до адаптивного карантину

ВАЖЛИВО
13.01.21 - 9:59

По закінченні січневого локдауну Міністерство охорони здоров'я планує перейти до адаптивного карантину. Про це в ефірі "Сніданку з 1+1" 13 січня розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов. 

"У нас в країні на сьогодні карантин встановлений до 28 лютого з певним періодом посилених обмежень від 8 до 24 січня. Це такий режим. Починаючи від 25 січня, буде карантин з іншими обмеженнями, з іншим режимом. Зокрема, це стосується нашої стратегії: ми хочемо далі повернутися до адаптивного карантину. Тоді, залежно від епідеміологічної ситуації, визначають той чи інший рівень обмежень", - повідомив очільник МОЗ.

 

Степанов запевнив, що подовжувати жорсткі заборони не планують. 

 

Нині Україна посідає 17 місце у світовому рейтингу за загальною кількістю випадків коронавірусу. Локдаун може бути повторений, якщо "буде надкритична ситуація".

 

"Якщо буде різке зростання захворюваності на коронавірус. Йдеться про можливості медичної системи. Якщо ми прив'язуємося до кількості, то це близько 30 тисяч хворих. Утім, це і кількість госпіталізованих, і кількість важких пацієнтів, і зростання - з якою швидкістю воно відбувається", - заявив Максим Степанов.

Міністр наголосив, що логіка нинішнього локдауну - це зменшення контактів після новорічних і різдвяних свят, коли потенційно відбулося масове інфікування людей. 

 

Джерело - ТСН.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: