Почім земелька? У Кривому Розі пройшли перші торги з продажу права оренди ділянок

АКТУАЛЬНО
18.11.19 - 16:49

Сьогодні в нашому місті відбувся перший аукціон із продажу права оренди земельних ділянок несільськогосподарського призначення.

Топовий лот – земельна ділянка міського підпорядкування площею у понад 1 гектар, на перехресті вулиць Спаська та 200-річчя Кривого Рогу.

 

Ці земельні торги організувала міськрада, спільно з приватними підприємцями. Організатори підготували два лоти. Але відповідно до заяв на участь в аукціоні, торги пройшли лише за одним із них. Стартова ціна річної оренди цієї земельної ділянки – 90 тисяч гривень. 

 

Переможець аукціону вийшов із торгів з вартістю річної оренди земельної ділянки у 94 тисячі 950 гривень. Право користування ділянкою орендатору надали строком на три роки. Перший платіж повинен надійти до міського бюджету до 21 листопада.

 

«Дуже задоволений, але ще й вражений, наскільки все просто. Подав одну заяву і отримав. Завдяки міському голові, організаторам, людям, які в цьому брали участь, депутатському корпусу, ми зробили величезний крок у нашому місті», – поділився враженнями переможець аукціону Сергій Решотка.

 

Завдяки формату аукціону, фіксовану на торгах суму вдалося підвищити на декілька тисяч гривень. 

 

«Надається можливість підвищити ставку за орендною платою, яку буде сплачувати потенційний орендар до міського бюджету. Оскільки усі кошти від оренди земельних ділянок у місті, їх направляють виключно до міського бюджету, і сьогодні на прикладі однієї земельної ділянки, торги за якою сьогодні відбулися, якраз і показали, що на 5 тисяч гривень вдалось підвищити вартість оренди цієї земельної ділянки», – наголосив заступник міського голови Олександр Катриченко.

 

Перший, тестовий, аукціон пройшов успішно, і в мерії вже готують декілька земельних ділянок для наступних торгів.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: