Подешевшає чи здорожчає ще більше: що буде з ціною на пальне в Україні?

АКТУАЛЬНО
10.06.22 - 12:21

У всьому світі спостерігається різке зростання цін на нафту. Станом на 9 червня, вони сягнули максимуму за три попередні місяці. Що відбувається на нафтовому ринку та які ціни на пальне очікують українців розповів паливний експерт, директор Консалтингової компанії "А-95" Сергій Куюн.

"З великою впевненістю можу сказати, що поки що не бачу передумов для здорожчання. Є у нас, так би мовити, запас міцності для того, щоб амортизувати подальше можливе подорожчання пального. Якщо будуть якісь критичні сценарії – зараз лунають прогнози $140-150 за барель – у такому разі треба буде дивитися: може тоді щось і станеться. Але поки що у нас є $120-125 за барель, таких передумов для здорожчання бензину – немає», - зазначив Сергій Куюн.

 

За його словами, попит на пальне постійно зростатиме.

 

«Ми бачимо, що потихеньку працює економіка. В аграрному секторі досить непогано минула посівна, і треба буде забирати цей урожай. А це означає, що буде навантаження на транспорт. І буде високий попит. Багато хто повертається зараз, це також впливає на транспортну інфраструктуру. Тому попит зростатиме, а шукати пальне буде ще складніше. Я думаю, що буде зберігатися така напружена ситуація з пальним», - повідомив експерт.

 

Черги на АЗС досі є, проте вже не в таких обсягах, як це було у травні.

 

«З позитивних новин – ми вийшли на постачання обсягів, достатніх для критичної інфраструктури, для промисловості. Це найважливіше на сьогоднішній день. Відповідно, все, що буде зверху, вже надходитиме на ринок приватних споживачів. Саме в цьому сегменті споживання ми поки що бачимо недостатньо обсягів поставок. Сподіваюся, зможемо протягом місяця-двох покращити ситуацію, якщо не буде жодних "сюрпризів" та форс-мажорів», - підкреслив Куюн.

 

Джерело – ТСН.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: