Подорож з комфортом. Як придбати квитки на поїзд із кондиціонером?

АКТУАЛЬНО
25.06.21 - 12:18

В Укрзалізниці повідомили, що тепер, купуючи квитки, можна обрати вагон із кондиціонером, а також розповіли, що робити, якщо в поїзді занадто спекотно.

«Наразі майже половина вагонів компанії обладнана системами кондиціонування повітря. Крім того, в усіх нових вагонах, які купує товариство, а також тих, що пройшли модернізацію, встановлюються такі системи», - йдеться в повідомленні.

Так, у системі booking.uz.gov.ua вагони без кондиціонування мають відповідну позначку на сторінці вибору місця, поряд із типом вагона. Усі поїзди Інтерсіті+ обладнані кондиціонерами. 
Також пасажири можуть уточнити наявність кондиціонера, купуючи квиток у касі.

 

У вагоні з кондиціонером температура має бути від +22 до +26 °C. На початку подорожі вона може бути більшою, адже кондиціонування вмикається після відправлення поїзда і потрібно близько 20 хвилин на охолодження повітря у вагоні.

 

Як повідомили у пресслужбі підприємства, вагони, які не обладнані кондиціонерами, мають систему вентиляції, також повинні відчинятися вікна (окрім аварійних виходів та найстаріших вагонів з дерев’яними рамами, кількість яких з кожним роком зменшується при модернізації парку). Вентиляція також повинна працювати і при подачі поїзда на посадку — пасажир має право вимагати цього від провідника.

 

«Якщо під час поїздки виникли проблеми або у вагоні підвищена температура, пасажири можуть звертатися до провідника або начальника поїзда. Вони мають вжити всіх заходів для усунення неполадок, а при можливості пересадити пасажирів до інших вагонів. За необхідності пасажири можуть звернутися до контактного центру за номером 0800 503 111 або написати на сторінку Укрзалізниці у Facebook», - наголосили в Укрзалізниці. 

Фото на прев’ю з мережі Інтернет.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: