Подружайки-шахрайки? Дві працівниці банків Дніпра ошукали своїх клієнтів на пів мільйона гривень

КРИМІНАЛ
18.02.20 - 11:52

Слідчі відділу розслідування економічних злочинів притягнули до кримінальної відповідальності двох подруг – кредитних менеджерок банківських установ, які оформлювали кредити на людей без їхнього відома та привласнювали отримані кредитні кошти, – повідомляє пресслужба відділу розслідування економічних злочинів Дніпра та області.

Дві мешканки Дніпра працювали у двох різних комерційних банках, протягом року привласнювали грошові кошти за наступною схемою:

 

- одна з подруг, яка працює в БАНКУ № 1 (умовна назва) та постійно видає кредити фізичним особам, передає копії документів (паспортів та інших), фотографії та інші особисті дані своїх реальних клієнтів подрузі, яка працює таким же кредитним менеджером в БАНКУ № 2;

 

- інша подруга оформлює документи про те, що до неї нібито звернулась за отриманням кредиту кожна з осіб, особисті дані яких надала їй перша, та видає сама собі пластикові банківські картки на їхні імена, із кредитними коштами на кожній по 20 000 гривень.

 

Таким чином, менеджерки протягом року знімали з отриманих карток гроші та оформлювали нові кредити на громадян без їхнього відома.

 

Для того, щоб схема продовжувала працювати та її не викрила служба безпеки банку, шахрайки періодично робили по кожному з кредитів мінімально допустимі платежі.

 

До втручання працівників поліції, подругам вдалося привласнити понад 500 000 гривень коштів банку.

 

Обом правопорушницям повідомили про підозру у вчиненні тяжких злочинів (ч. 4 ст. 191 КК України), обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту та направили на розгляд до суду обвинувальний акт.

 

Усі обставини вчинення злочину встановили. Жодна з осіб, на чиї імена видавали кредити, не буде вимушена доводити, що не отримувала їх.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: