Подружжя криворізьких паралімпійців привезли бронзу із Всеукраїнського чемпіонату з паверліфтінгу

СПОРТ
07.08.19 - 11:21

На Всеукраїнському чемпіонаті з паверліфтінгу для людей з обмеженими можливостями, який відбувся у Дніпрі, перемогла пара олімпійців – Микола Таран та його дружина Ірина Новицька.

У першості змагалися 120 спортсменів з різних куточків України. Змагання тривали три дні. Тренувалися ж спортсмени тричі на тиждень.

 

У складі збірної області криворізька пара посіла четверте місце в Україні.

 

Серед призерів – Ірина. Вона здобула бронзу у вазі 55 кілограмів. Дівчина тренувалася всього 7 місяців. На рахунку міцної духом спортсменки це – другий чемпіонат.

 

Микола Таран управляється в пауерліфтінгу вже 2 роки, чемпіонське місце по-справедливому віддав дружині, а сам став на 4-ту сходинку.

 

«Переважно такий стереотип, що треба якомога більше вагу підіймати, коли вже дожав до кінця, це твій рекорд. Насправді, рекорд – це коли ти технічно пожав. Щодо рівня підготовки, то він завжди мав би бути кращим, тому що нема меж досконалості», - підкреслила бронзова призерка.

 

Добрим генієм для криворізької пари спортсменів стала голова клубу Емма Сизранцева. Підтримувала пару морально і матеріально.

 

«Я їм сказала: «їдьте та беріть участь». Вони не тільки брали участь, а ще й привезли 3 та 4 місця. Вважаю це великим досягненням. Я дуже ними задоволена», – каже голова фізкультурно-спортивного клубу інвалідів "Олімп".

 

Радіє за своїх підопічних і тренер.

 

«Рівень змагань дуже високий. Свідоцтво міжнародне. Вимоги також високі. Тому ми готуємось до нових звершень. Наступного року планують Кубок України», - тренер Віталій Мінчарев.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: