Подвійний урожай за сезон! Криворізький школяр став кращим в обласному конкурсі агрономів

КОНКУРС
03.02.21 - 14:04

На Дніпропетровщині оголосили результати щорічного конкурсу юних натуралістів. Обрали 82 переможці у трьох напрямах: сільське господарство, природоохоронна робота, квітникарство та озеленення. Серед кращих - криворізький школяр Святослав Кузьмін, - повідомляє ДніпроОДА.
 

«Вихованці шкіл та закладів позашкільної освіти презентували підсумки своєї роботи за рік. Діти активно долучилися до конкурсу - надіслали понад 300 цікавих досліджень. Учні проводили випробування нових сортів яблунь, груш, слив, горіхів, винограду, смородини. Вчилися доглядати за деревами, знайомились з новими агротехнічними технологіями», - розповіли в обласному департаменті освіти і науки.

 

Відзначили 25 кращих робіт юних агрономів. Серед них - напрацювання 7-класника з Кривого Рогу Святослава Кузьміна. Хлопчик вже п’ятий рік відвідує Станцію юних натуралістів Покровського району.

 

У 2020 році школяр вивчав вплив мікродобрив на врожайність чорноплідних томатів. Спочатку виростив із насіння розсаду, далі посадив її на навчально-дослідній ділянці. Влітку на кущах дозріли соковиті помідори.

 

«Разом із Святославом ми дбайливо доглядали за кущами, підживлювали. Отримали врожай більший на 15-20%, - розповіла керівниця гуртка «Юні агрохіміки» Світлана Бурко. - Хлопчина ще й два врожаї картоплі за сезон навчився отримувати. Восени пригощав молодою бульбою. Експериментувати любить на батьківській дачі». 

 

Роботи переможців взяли участь у Всеукраїнських профільних конкурсах та акціях. Остаточні підсумки підіб’ють найближчим часом.

 

Фото на прев'ю з мережі Інтернет.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: