Погнуті колії. Через аварію “Інтерсіті+” на Дніпропетровщині відсторонили кількох керівників “Укрзалізниці”

РЕЗОНАНС
02.04.21 - 16:01

Через аварію потяга “Інтерсіті+” на Дніпропетровщині відсторонили кількох керівників “Укрзалізниці” - заступника директора, першого заступника начальника, головного інженера служби колії та інших керівників регіональної філії “Придніпровська залізниця”. 

Як ми писали, аварія сталася 29 березня: з рейок зійшли шість із дев'яти вагонів. Подія сталася на межі Дніпропетровської та Запорізької областей. Потяг їхав із Києва до Запоріжжя, у вагонах перебували 88 пасажирів. На щастя, ніхто з них серйозно не постраждав.

 

Як заявили у компанії, імовірно, саме через службову недбалість посадовців зійшли з рейок вагони потяга. Попередні висновки розслідування - до аварії призвели "грубі порушення в утриманні верхньої будови колії". Службове розслідування виявило технологічні порушення під час виконання колійних робіт на цій ділянці. Крім того, встановлено порушення під час ведення журналів обліку. В інтернеті було розповсюджено відео моменту аварії, де видно, що рейки на цій ділянці були погнуті.

 

В УЗ також заявили, що за станом залізничних колій встановлять "жорсткий контроль".

 

Поліція відкрила за фактом аварії кримінальне провадження.

 

Нагадаємо, корейські швидкісні потяги закупили перед Євро-2012 року. Це перша така велика аварія швидкісних потягів за майже десять років їх курсування.

 

Фото УЗ та поліції.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: