Покриття для підлоги: особливості укладання та переваги матеріалу Вінілам

РЕКЛАМА
15.11.21 - 9:38

Найбільш поширеним покриттям для підлоги вважається ламінат, лінолеум і керамічна плитка. Залежно від умов експлуатації, обирається конкретний матеріал, який підходить для приміщення. Нещодавно був розроблений спеціальний матеріал з вінілу та мінеральним наповнювачем. 

Вінілам - це незвичайне покриття на підлогу, яке являє собою багатошарову структуру. Декоративний шар підлогового покриття відрізняється високою чіткістю. Тому зовнішній вигляд матеріалу мало відрізняється від керамограніту, натурального каменю або навіть бетону. На відміну від стандартного лінолеуму, на поверхні vinilam є малюнок, вкритий прозорим шаром. При виготовленні матеріалу використовується поліуретан з додаванням керамічних частинок, спеціальний затверджувач з рідкого поліуретану. При впливі світла, покриття не руйнується, не втрачає свій зовнішній вигляд. 

 

Переваги матеріалу Вінілам 

Матеріал можна знайти на сайті http://vinilam.ua/, він краще звичайного покриття, адже при його виготовленні не використовуються фенольні і меламінові смоли. Це шкідливі компоненти, які використовують при виготовленні ламінату. Вініл більш екологічний, не вступає в реакцію з навколишнім середовищем. 

 

Переваги матеріалу: 

- Захист від вологи. Відповідно такий матеріал можна сміливо укладати у ванній кімнаті 

- Не деформується при високій вологості 

- Витримують прибирання навіть агресивними миючими засобами на основі кислот і лугів 

- Стійкий до ударних навантажень. Навіть при агресивній експлуатації, якщо на підлогу впадуть важкі металеві предмети, це не пошкодить покриття 

- Поглинання шуму. Це покриття покращує звукоізоляцію в приміщенні 

 

 

Особливості укладання Вінілам 

Завдяки використанню нових технологій, не потрібно проводити підготовчі роботи. Існує кілька різновидів матеріалу, від вибору яких залежить монтаж плитки. Є матеріал з клейовим замком. В даному випадку в нижній частині плитки знаходиться спеціальна клейова основа, зміщена на кілька міліметрів щодо верхнього шару. Верхня частина виступає над цим замком. Таким чином вдається отримати повністю непомітний шов. Це ідеальний варіант, якщо необхідно домогтися безшовного покриття.  

 

Є плитки з механічним замком. Цей варіант використовується для створення безшовної підлоги, але в даному випадку плитки з'єднуються не із застосуванням спеціальної smart-стрічки, а з використанням профільованих замків. Плитки вкладаються за принципом конструктора або пазла. Матеріал з механічним з'єднанням вимагає більш ретельної підготовки. Для укладання потрібно позбутися від нерівностей або провести стяжку. Також застосовується поліетиленова плівка, адже цей матеріал не затримує воду. 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: