Поліцейські Кривого Рогу відмовились затримати нападника, який намагався проникнути в чужу квартиру

ПРИГОДА
14.01.19 - 16:15

Криворіжець Сергій Сулима повідомив журналістам "Рудани" про випадок, який стався учора з його братом Олексієм. 

За словами містянина, на його родича був скоєний напад у під'їзді будинку по вул. Співдружності, 20.

Раптом ззаду до нього підійшов чоловік із вимогою відкрити двері квартири. 

 

"Брат повернувся, відштовхнув його від себе і встиг закритися у "тамбурі", - зазначає Сергій. - Тоді нападник почав вибивати двері ногами. Брат перейшов з прибудови до квартири, закрився і почав викликати поліцію за номером 102. Сталося це приблизно о 23:30. Поліція приїхала близько 00:15. Весь цей час чоловік блукав навколо будинку і заглядав у вікна. По приїзді патруля нападник залишався біля під'їзду. До поліцейських вийшов брат, сусідка і друг брата. Екіпажем виявився не патруль, а державна охорона на Peugeot. Вони встановили особу нападника з його ж слів, без будь-яких посвідчень особи, і сказали братові, що складу злочину немає. Дослівно: ось якби вас убили або покалічили, то тоді б ми забрали його до райвідділку. Олексій запитав, чому не складають протокол? Поліцейські пояснили, що раз складу злочину немає, то й затримувати нападника вони не можуть. При цьому свідком нападу була сусідка, яка вийшла на грюкіт, коли чолов'яга ломився у квартиру. Брат вирішив викликати інший патруль. Почав набирати знову 102, але тієї ж миті нападник налетів на мого брата і вибив із рук телефон з криком "Я в АТО був". Поліція порадила моєму братові "не провокувати нападника". Якщо чесно, це якийсь сюрреалізм! З Олексія ще й винуватого зробили!" 

 

За словами хлопця, доправити хулігана у райвідділ поліція відмовилась, натомість один із правоохоронців звернувся до нападника зі словами: "Колю, давай додому!" І чоловік слухняно пішов у бік головної дороги у напрямку до вулиці Покровської.

Сулими прийняли рішення все-таки звернутись до Саксаганського відділу поліції та написати заяву. Але приймаючи заяву, поліцейський не поставив на ній свого підпису, заявивши, що черговий потім розпишеться.

На думку містянина, дії правоохоронців не відповідали ситуації, чим і викликали обурення. Надалі Сулими планують писати скаргу на ім'я очільника патрульної поліції та керівника КВП на некомпетентні і неправомірні дії співробітників поліції.

Фото Сергія Сулими.

.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: