Порох - поштою. Викрили банду, яка крала вибухову речовину з держпідприємства. Відео

КРИМІНАЛ
16.07.20 - 13:16

Поліція викрила злочинну організацію, учасники якої незаконно збули чотири тонни пороху з казенного підприємства, - повідомляє сайт Нацполіції. - Оборудки з речовиною ділки здійснювали і в нашій області.

Під час обшуків на території 8 областей вилучено пів тонни вибухових речовин, зброю, боєприпаси, а також гроші та документи, за допомогою яких легалізовували списання вибухових речовин на одному із казенних підприємств.

 

До проведення обшуків залучили понад пів тисячі правоохоронців.

 

Зловмисники впродовж року створили розгалужену мережу поставки пороху. Вибухову речовину вони отримували з держпідприємства та, використовуючи підприємців, які займаються обробленням та видаленням небезпечних відходів, реалізовували «товар» за допомогою одного з поштових операторів.

Лише упродовж останніх восьми місяців зловмисники незаконно збули понад 4 тонни вибухової речовини, отримавши близько 4 мільйонів гривень нелегального прибутку.

 

Поліцейські провели понад тридцять контрольних закупок, отримали зразки речовин для експертиз, провели відповідні експертні дослідження та здійснили інші необхідні слідчі та розшукові дії.

 

15 липня слідчі і оперативники поліції разом із працівниками прокуратури провели 50 обшуків на території Львівського, Сумського, Полтавського, Дніпропетровського, Черкаського, Донецького, Київського та Херсонського регіонів. 

 

 

Учасникам злочинної групи готують повідомлення про підозру за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, вчинене групою осіб.

 

Відео - нижче.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: