Порушень не було. Міжнародні спостерігачі на виборах у Кривому Розі підтвердили перемогу Костянтина Павлова

КОМЕНТАР
07.12.20 - 13:30

Міжнародні спостерігачі від ЄС та Великобританії, які контролювали виборчий процес у Кривому Розі, заявили: "Порушень, які могли б вплинути на результати виборів, не зафіксовано, переможець очевидний".

Нагадаємо, контроль за перебігом виборчого процесу в Кривому Розі у день голосування здійснювали міжнародні спостерігачі з Євросоюзу і Великобританії.

 

Нейтан Гілл та Міхал Радачовський відвідали виборчі дільниці у всіх районах міста. За підсумками виборів, вони визнали, що виборчий процес здійснювався з дотриманням всіх законодавчих норм і правил.

 

«Усі виборчі дільниці в Кривому Розі були відкриті вчасно. Ми ретельно стежили за ходом голосування протягом усього дня, до закриття дільниць. Є всі підстави оголосити - вибори в Кривому Розі пройшли демократично. Будь-яких порушень, здатних вплинути на результати, не виявлено. Дані, що надходять від виборчих комісій, дають підставу говорити про очевидну перемогу кандидата Костянтина Павлова. У традиціях європейської демократії, сторона, яка програла, повинна визнати свою поразку. Навмисне затягувати підрахунок і оприлюднення результатів у цьому випадку недоречно», - сказав депутат Європарламенту VIII і IX скликань від Великобританії Нейтан Гілл.

 

Міжнародний спостерігач зауважив, що наразі вони бачать ознаки втручання в діяльність територіальних виборчих комісій.

 

"Десятки типових скарг і заяв на перерахунок голосів на виборчих дільницях у заздалегідь підготовлених типових шаблонах, що може розцінюватися як фальсифікація виборчої документації, перешкоджання діяльності виборчої комісії, тиск на неї та штучне затягування підбиття підсумків волевиявлення громадян на виборах Криворізького міського голови, що не відповідає європейським принципам демократії», - додав Гілл.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: