Поставив - плати. У столиці вирішили брати плату за парковку біля житлових будинків

СОЦІУМ
29.07.21 - 16:05

У Києві планують ввести плату за парковку біля житлових будинків. Вартість – 25-35 гривень за годину. 

Про це повідомили на одній з місцевих фб-сторінок з посиланням на начальника Інспекції з паркування КМДА Дмитра Рахматулліна.

 

За його словами, платна парковка з'явиться в тих житлових дворах, чия прибудинкова територія належить місту.

 

"Звичка всюди паркуватися безкоштовно залишилася, хоча всі ми знаємо, що нічого безкоштовного не існує, і кожен квадратний метр столичної землі коштує шалених грошей. Тим більше, що сьогодні в більшості таких дворів, особливо в центральній частині міста, паркуються не тільки мешканці, а й працівники сусідніх офісів", - говорить Рахматуллін.

 

Зазначається, що безкоштовно можна буде залишити машину тільки вночі і на вихідні.

 

У будні парковка в центрі міста коштуватиме 35 грн/год, парковка в прицентровій зоні – 25 грн/год, а вартість парковки в спальних районах складе 5 грн/год.

 

Як повідомляє Апостроф, інформацію про плани ввести в Києві платні парковки біля будинків підтвердив радник заступника голови КМДА, голова Ради з урбаністики Віталій Селик.

 

За його словами, влада обґрунтувала таке рішення нестачею місць для паркування, а також тим, що "швидкі" і пожежники не можуть проїхати "запарковані" квартали.

 

Як зазначив Селик, оплата прибудинкової території не дає мешканцям права на безкоштовну парковку.

 

"Ті паркомісця, які є в старих кварталах міста, я нагадаю, були розраховані для так званої гостьової парковки", - зазначає Селик.

 

Джерело: Кореспондент.net. Фото на прев’ю з мережі Інтернет.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: