Потрібна кров! У Кривому Розі донорам дозволили проїзд у транспорті

АКТУАЛЬНО
24.04.20 - 10:31

Враховуючи необхідність у поповненні банків крові, у Кривому Розі дозволили проїзд для людей-донорів.

За наявності посвідчення донора крові або довідки від медзакладу, що направляє на здачу крові, чи тимчасового пропуску для медобстеження та документа, що посвідчує особу, криворіжці можуть скористатися послугами транспорту.

 

Звісно, з дотриманням протиепідемічних заходів: використання засобів індивідуального захисту, не перевищуючи дозволеної кількості осіб у кожному виді транспорту.

 

Нагадаємо, зараз транспортом користуються тільки працівники підприємств, установ і відомств з безперервним процесом виробництва або життєво необхідних для нормального функціонування міста. Для цього були надруковані й роздані спецпперепустки, дійсні за наявності довідки з місця роботи, а також посвідчення особи.

 

На цей час проїзд у комунальному транспорті - безкоштовний.

 

Довідково. У 2020 році донори Дніпропетровщини допомогли врятувати життя майже 7 тисяч людей. Як повідомили у департаменті охорони здоров’я ДніпроОДА, небайдужі мешканці області здали понад 4,7 тисячі літрів крові.
 

Попри карантин, добровільні помічники здають кров для тих, хто постраждав в аварії, тяжко захворів, для бійців ООС. 

Загалом на Дніпропетровщині – понад 54 тисячі донорів, з них більше 10 тисяч – почесних, 24 заслужених і один Герой України, який за 40 років здав півтонни крові.

Приєднатися до благородної справи може будь-який громадянин України, старший за 18 років та без медичних протипоказань. При собі потрібно мати паспорт та ідентифікаційний код.

Пункт здачі крові: Кривий Ріг, вул. Медична, 12.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: