Працівники "АрселорМіттал Кривий Ріг" вимагають підвищення зарплат і попереджають про акції протесту

ПОДІЯ
03.03.21 - 13:01

2 березня відбулося засідання профспілкового комітету ПО ПМГУ «АрселорМіттал Кривий Ріг», на якому підняли питання підвищення заробітної плати працівникам підприємства. 

У засіданні взяли участь в.о. гендиректора Плічко С.А., директор департаменту з персоналу Чермазович Ю.О. та працівники департаменту з персоналу, - повідомляє профспілка АМКР.

 

"Сторони адміністрації підприємства та профспілкового комітету висловили свої позиції. Оскільки адміністрацією підприємства не були запропоновані конкретні відсотки підвищення заробітної плати всім працівникам ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», ПП «Стіл Сервіс» та ТОВ «Ливарно-механічний завод», профспілковим комітетом було прийнято рішення надіслати відкрите звернення на адресу власника компанії Лакшмі Міттала, генерального директора групи АрселорМіттал Адітьї Міттала та генерального директора ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» Мауро Лонгобардо", - коментують результати засідання у профкомі.

 

У зверненні наголошується, що, згідно з колдоговором, перегляд у бік збільшення рівня зарплати на підприємстві здійснюється щорічно індивідуально, за результатами роботи за рік. Останнє ж підвищення зарплат на АМКР відбувалося з 1 травня 2019 року, - йдеться в документі. - Відтоді питання підвищення зарплати всім працівникам менеджментом підприємства не вирішене. 
Відтермінування цього процесу призвело до зростання соціальної напруги в колективі.

 

На думку профкому, зростання виробництва і обсягів реалізації в 4-му кварталі 2020 року, отримання торішнього прибутку і значний стрибок цін на металопродукцію та ЗРС на світових ринках є вагомою підставою для підвищення зарплат. Вирішити це питання та погодити конкретні цифри (відсотки) адміністрації Арселора пропонують до 19 березня 2021 року.

 

Натомість менеджмент АМКР запропонував підвищення зарплат тільки для частини працівників. 

"У разі затягування менеджментом підприємства перемовин і не вирішення питання підвищення зарплати всім працівникам у зазначений період, профкомом ПО ПМГУ АМКР, на підставі ст. 39 Конституції України, буде прийнято рішення про проведення мирних акцій протесту, із залученням представників органів державної влади та ЗМІ, про що буде повідомлено у відповідності з вимогами чинного законодавства", - резюмують у зверненні профкому, підписаному головою Наталією Маринюк.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: