Правосуддя? У Мелітопольському суді не визнали факт загибелі командира літака "ІЛ-76" від російської агресії

РЕЗОНАНС
17.04.19 - 17:14

Учора суддя Мелітопольського суду Запорізької області Юлія Горбачова відмовила вдові і семирічній доньці командира ІЛ-76, який згорів у небі над Луганськом, у встановленні юридичного факту загибелі їхнього чоловіка і батька – гвардії підполковника Олександра Бєлого – внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України. 

Нагадаємо, військово-транспортний літак ІЛ-76 був збитий проросійськими терористами 2014 року в небі над Луганськом. 

На облавку літака перебували 9 членів екіпажу і 40 десантників 25-ї повітряно-десантної бригади.

Серед загиблих хлопців-десантників було шестеро криворіжців.

 

Триває шостий рік війни... Але ще й дотепер у судових тяжбах вирішують долю генерал-майора Віктора Назарова, який через недбале ставлення до службових обов'язків дав наказ ІЛ-76 летіти в небезпечний, окупований аеропорт.

Суд визнав генерала винним і засудив його до 7 років позбавлення волі, але й досі триває розгляд апеляції. Генерал - на волі.

 

У судах різних українських міст розглядають встановлення юридичного факту загибелі українських військових внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

 

"Окремі бастіони "правосуддя", такі як Оболонський суд Києва, подружжю - вимушеними переселенцями з окупованого Донбасу Юрію і Ларисі Хандригам довелося штурмувати шість разів після п'яти апеляцій, - повідомляє Обозреватель.

Вісім місяців родина загиблого Героя України старшого групи спецпідрозділу "Альфа" полковника Олександра Анищенка "боролася" з суддею Зарічного районного суду Сум Ніною Прокудіною.

Але навіть на цьому тлі рішення судді Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області Юлії Горбачової змусило здригнутися і зціпити зуби.

 

Приймаючи рішення про відмову, суддя Горбачова знала про те, що за минулі чотири роки сотні суддів у всіх регіонах країни винесли в інтересах постраждалих від російської агресії близько тисячі таких рішень.

Вона знала, що Верховний Суд України виніс вже десять подібних рішень.

Знала вона і про те, що судами Дніпропетровської та Запорізької областей винесено вже сім позитивних рішень в інтересах родин екіпажу і десантників борту 76777, в тому числі п'ять – колегами Горбачової по Мелітопольському суду.

І все одно суддя Юлія Горбачова кинула виклик кожному, хто захищав і захищає нашу країну від російської агресії, всьому українському суспільству, для якого незалежність України - не порожній звук.

Перше, що спадає на думку, – в армії потрібно створити штрафбат для таких суддів. Тільки тоді вони на своїй шкурі відчують, що таке війна. Якщо не втечуть на ту сторону".

 

 

Штрафбат... для суддів

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: