Представився поліцейським. Як у Кривому Розі шахраї видурюють у дітей телефони

ПОДІЯ
21.09.21 - 11:19

Криворожанка, мама одного з постраждалих дітей, попередила містян про схему, яку "успішно" втілюють в життя місцеві злодії.

Ганна Ганжа розповіла у соцмережі, що надвечір 20-го вересня неподалік від училища №39 до її сина підійшов молодий чоловік і представився поліцейським, навіть показав якесь посвідчення. Він запитав у хлопчика, в якій школі той навчається, а потім заявив, що саме у цьому закладі сьогодні викрали два мобільних телефони.   

 

«Потім він запитав модель телефона. А далі, якщо модель смартфона влаштовує, шахраї кажуть, що саме такий телефон викрали, і тепер поліцейський нібито має забрати його на перевірку, а мама хлопчика нехай прийде на це ж місце о 19.00 і забере гаджет», - ділиться прикрим досвідом криворожанка.

 

Налякана дитина, звісно, віддала свій телефон «правоохоронцю», після чого той ще й попросив його розблокувати, а тоді запитав номер мами. Далі зловмисник зробив вигляд, що телефонує мамі і диктує їй якийсь код із телефона дитини. І хлопчик, переконаний, що мама в курсі, добровільно віддає смартфон, а злодій чимчикує далі у своїх справах.

 

«На зріст цей чоловік приблизно 175 см, був одягнений у чорні джинси, черевики та блакитну сорочку в клітинку. На обличчі - свіжа щетина, при собі мав чорну сумку через плече», - такий опис підозрюваного надала жінка.

 

Ввечері вона запитала у сина, чому його телефон вимкнений? У відповідь почула: «Ну тобі ж телефонував поліцейський…»

 

«Спасибі, що хоч ніж не приставив до горла», - резюмувала пані Ганна. 

 

Як написала жінка у коментарях, вона того ж дня звернулася до правоохоронців. На її виклик швидко зреагували. Прибувши на місце, поліціянти навіть показували їй фотографії декількох підозрюваних, та, на жаль, серед них син не впізнав того самого «копа». За словами патрульних, нещодавно схожий випадок трапився і на житломасиві ПівнГЗК.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: