Президент відповів на петицію про заборону поліетиленових пакетів

СОЦІУМ
28.12.18 - 10:37

Президент України Петро Порошенко відреагував на громадську петицію щодо обмеження використання поліетиленових пакетів. Як зазначив Президент, відповідна петиція за три місяці з дня оприлюднення набрала 25 312 голосів громадян.

Як повідомляє УНН, Петро Порошенко звернувся до Прем’єр-міністра України з проханням забезпечити ґрунтовне опрацювання цієї петиції, вжити заходів, спрямованих на комплексне вирішення порушеного питання, створення дієвих механізмів високого рівня захисту навколишнього природного середовища та здоров'я населення з урахуванням світового, зокрема європейського, досвіду міжнародних зобов’язань України.
 

При цьому він наголосив, що в Україні законодавчо не обмежено використання полімерних пакувальних пакетів. Втім, масове використання полімерних пакетів довготривалого розкладу загострює проблему забруднення навколишнього середовища.
 

Крім того, Угода про асоціацію між Україною та Євросоюзом передбачає, серед іншого, обмежити щорічне споживання легких пластикових пакетів на одну особу та встановити заборону на розповсюдження пакетів на безкоштовній основі в місцях продажу.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: