Про безпеку – цікаво й весело: до Дня захисту дітей криворізькі рятувальники влаштували свято для малечі

СВЯТО
01.06.22 - 11:21

Сьогодні, з нагоди свята, рятувальники Криворізького району разом із Військовою адміністрацією Кривого Рогу організували пізнавальний захід для дітей працівників ДСНС та дітей-переселенців. 

У веселій і приємній атмосфері малеча спробувала себе у ролі справжніх рятувальників: приміряла форму ДСНС, вчилася гасити пожежу, випробувала рятувальне спорядження і навіть підйомник пожежної автодрабини.

 

Щоб відновити запас енергії, юних "працівників" пожежно-рятувальної частини почастували смаколиками. Також малечі подарували іграшки та дитячі шоломи пожежних.

 

Найважливіший пункт програми – мінна безпека. Дітям розповіли, як розрізняти вибухові предмети, що може сповіщати про ймовірну загрозу та як зробити прогулянки безпечними.

 

«День захисту дітей - це насамперед турбота та піклування про майбутні покоління. Для рятувальників це також ще один привід задекларувати свою місію: кожного дня робити життя наших громадян, зокрема дітей, безпечнішим. У 2021 році працівники ДСНС Кривого Рогу врятували на пожежах 33 дитини, а з початку 2022 року ще 5 дітей. Ми пишаємося, коли діти говорять, що в майбутньому хочуть стати рятувальниками. Сподіваюсь, що сьогодні ми подарували дітям гарний настрій», - сказав начальник Криворізького районного управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області Олег Січкарук.

 

«На свято привезли свого домашнього улюбленця – лабрадора Доні. Ця порода часто залучається кінологами для пошуку людей під завалами. Сподіваємось, що за допомогою фахівців навчимо та виростимо справжнього рятувальника», - розповів начальник 26 ДПРЧ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області Анатолій Ващенко.

 

«Найбільше сподобалися великі червоні машини та ножиці, якими розрізають метал. Коли виросту, стану рятувальником, хочу допомагати людям», - сказав син працівника ДСНС Михайло.

 

«В пожежному підрозділі вперше. Сподобалося все, особливо, коли підіймали на підйомнику. Страшно, але дуже цікаво. Рятувальники – це дуже сміливі люди!» –  розповів Данило з Сєверодонецька.

 

Нагадаємо: в квітні, за підтримки Олександра Вілкула, рятувальники отримали техніку, що прибула до загону одного з криворізьких відділень ДСНС з Норвегії – автомобіль спеціального призначення для складних пожеж «Man», обладнаний установками порошкового, водяного та пінного пожежогасіння, автомобіль підвезення води «Scania», пожежні автомобілі першої допомоги «Mercedes» та «Volvo» та рятувальний автомобіль Dodge. Також криворізькі рятувальники отримали аварійно-рятувальний інструмент, засоби пожежогасіння та обмундирування.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: