Про грант на теплопостачання говорили у криворізькій мерії з представниками Європейського інвестиційного банку

ВАЖЛИВО
23.10.20 - 13:03

Сьогодні у мерії відбулася Skype-зустріч про підписання договору між Криворізькою міською радою та Європейським інвестиційним банком.

Кривий Ріг у співпраці з Європейським інвестиційним банком, Міністерством розвитку громад та територій України реалізує проєкт "Модернізація системи теплопостачання міста Кривого Рогу".

 

Його мета - реконструкція та оптимізація системи теплопостачання міста. Вартість проєкту - 48 млн.євро, з яких 6,4 млн.євро – грантові кошти з ресурсів фонду ЕІБ.

 

За рахунок цих коштів планують обладнати індивідуальними тепловими пунктами всі бюджетні заклади міста: освітні, лікувальні, соціального забезпечення, культури, спорту (орієнтовно 376 будівель).

 

У нашому місті вже є позитивний досвід встановлення індивідуальних теплових пунктів. На тепер, коштом міського бюджету встановлено 30 ІТП в освітніх закладах, тільки за минулий опалювальний період отримали близько 15% економії на суму 800 тис.грн. 

 

Питання енергоефективності та зменшення споживання паливно-енергетичних ресурсів є одним із пріоритетних напрямків розвитку Кривого Рогу. Особлива увага приділяється масштабному проєкту "Модернізація системи теплопостачання міста Кривого Рогу". Він заснований на сучасних технологіях з високими екологічними вигодами.

 

Його реалізація дозволить вивести з експлуатації застарілу котельню КПТМ "Криворіжтепломережа" на території "Арселор Міттал Кривий Ріг" та частину зношених магістральних мереж; замінити частину мереж на  попередньо ізольовані труби; реконструювати котельню "Гігант" та "Механобрчормет"; впровадити систему моніторингу та управління котелень; знизити споживання природного газу; покращити якість надання послуг з теплопостачання населенню і знизити рівень викидів вуглекислого газу.

 

"Ми дуже пишаємось тим, що ЄІБ, надає нам фінансову підтримку, сподіваємося на подальшу плідну співпрацю, яка відкриє місту нові можливості у реалізації масштабних та комплексних проектів з підвищення енергоефективності", - зазначив мер Юрій Вілкул у Skype-розмові з головою представництва ЕІБ в Україні Жаном Еріком де Загоном.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: