Про видатного підприємця й мецената Олександра Поля знімають серіал

КУЛЬТУРА
30.09.20 - 16:29

28 вересня у Дніпрі стартували зйомки документального серіалу про засновника видобутку залізної руди на Криворіжжі, першого Почесного громадянина Катеринослава (Дніпра) Олександра Поля. 

7-серійний серіал «Загадки Олександра Поля» розкриє аспекти життєвого шляху підприємця, мецената і краєзнавця. Про це повідомила на своїй сторінці у фейсбук режисерка фільму Катерина Стрельченко.

 

З дитинства Олександра виховували у шанобливому ставленні до українських традицій. Поль закінчив університет, отримав спеціальність дипломата, але повернувся додому, щоб організувати власну сільськогосподарську справу. Працюючи у земстві, він займався селянською реформою. Він 15 років віддав вивченню покладів криворізької руди, доведенню її промислового значення та доцільності видобутку. Це допомогло перетворити Криворіжжя та нашу область на потужний промисловий регіон.

 

Серіал починається з того моменту, коли бабуся розповідає маленькому Сашку про історію ріднокраю і їхніх предків, - розповідає сайт Відкритий.

 

«Я відчула характер своєї героїні інтуїтивно. Прочитавши текст, я внутрішньо відчула її. Моя героїня - освічена, вольова, з доброю душею. Я горда тим, що виконую роль Варвари Дмитрівни, бабусі Олександра Поля», - розповіла дніпровським журналістам заслужена артистка України Неллі Масальська.

 

Як ми писали, влітку у Севастопольському парку Дніпра, на місці руїн церкви Святого Лазаря, археологи розкопали ймовірне поховання Олександра Поля.

 

Фото з фейсбук-сторінки Катерини Стрельченко.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: