Програма "Безпечне місто" охопить весь Кривий Ріг, бо безпека мешканців - пріоритетна, - Костянтин Павлов

ВАЖЛИВО
01.12.20 - 13:46

У Кривому Розі, у межах розбудови системи «Безпечне місто», з середини листопада розпочав роботу єдиний Ситуаційний центр.

На загальний пульт Центру вже підключені близько 150 камер відеоспостереження, встановлені коштом міського бюджету. З них – 46 камер Криворізького відділу поліції (23 – з розпізнаванням номерних знаків, 23 - загального огляду), майже 50 камер із навчальних закладів та 7 камер спостереження, розташованих на об’єктах приватної власності (3 камери по вулиці Ньютона, 4 – на перехресті вулиць Толстого та Української).

 

Ситуаційний центр – це сучасна система керування «Безпечним містом». Тут упроваджені системи контролю за безпекою на вулицях, управління комунальним транспортом, ліфтовим господарством, житловим фондом, зовнішнім освітленням. Встановлена автоматизована система управління дорожнім рухом. Роботу Центру забезпечує відділ моніторингу, який організовує комунікацію між усіма правоохоронними органами міста та забезпечує комунікацію з оперативними черговими підприємств, які забезпечують життєдіяльність Кривого Рогу.

 

«За невеликий термін роботи Центру ми вже бачимо суттєвий прогрес. Разом із фахівцями, крок за кроком посилюємо безпеку містян. Вже виведені та працюють відеокамери на основних перехрестях та в місцях найбільшої концентрації транспорту, які не вдавалось контролювати поліції. У планах - додатково встановити по місту майже 200 відеокамер. Поступово на загальний пульт Ситуаційного центру додаються школи та дитячі садочки, які вже мають 27 систем відеоспостереження. Також будуть інтегровані в цю систему лікувальні заклади, парки, 7 терцентрів і, на першому етапі, близько 200 багатоквартирних будинків. Роботи багато, і все треба робити якісно та відповідально. Тому що безпека криворіжців - пріоритетний напрямок. Співпрацюючи зі всіма службами, ми будемо в режимі онлайн контролювати порядок на вулицях, рух комунального транспорту, трафік на дорогах, освітлення та роботу комунальних служб», - прокоментував роботу Центру член виконкому Костянтин Павлов.

 

Детальніше про Ситуаційний центр ми розповідали тут.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: