Проігнорував обмеження. Чому обвалився міст на трасі "Кропивницький – Кривий Ріг – Запоріжжя"?

КОМЕНТАР
21.05.20 - 14:54

Слідчим відділом Нікопольського відділу поліції розпочаті 3 кримінальні провадження у справі обвалення мосту через річку Чортомлик. Встановлюють усіх свідків події для подальшого їх допиту, - повідомляють у місцевій поліції.

Нагадаємо, учора вранці на автодорозі Н-23 "Кропивницький – Кривий Ріг – Запоріжжя", біля с. Олексіївка, сталося руйнування елементів автомобільного мосту. В річку занурилась вантажівка. 

 

На диво, ніхто не постраждав. Водія з кабіни дістали місцеві мешканці.

 

"У квітні 2020 року було проведено обстеження мосту з випробуванням. За результатами обстеження, міст було внесено до переліку об'єктів, які підлягають ремонту у 2020 році. Рух вантажівок через міст був заборонений. Але водії продовжували інтенсивно пересуватися мостом, ігноруючи обмеження в тоннажі. Як результат – відбулась руйнація однієї секції штучної споруди", – йдеться у повідомленні Дніпропетровської Служби автомобільних доріг.

 

«Перевантаження –  найбільш імовірна причина вчорашнього обвалення мосту», - вважають в облраді. Фура, яка прямувала в Одесу, була завантажена металевими виробами, трубами вагою 20 тонн. 

Між тим, на відстані 113 м перед мостом у напрямку руху автомобіля встановлений дорожній знак «3.15» ПДД України - «Рух транспортних засобів, маса яких перевищує 10 тонн, заборонено".  

 

Міст через р.Чортомлик був збудований у 1955 році, згідно з обстеженням у 2017 році, перебував у 4-му експлуатаційному стані (обмежено працездатний), визначений ресурс його експлуатації - 12 років.         

Наразі створена профільна комісія з перевірки стану всіх мостів області. Тривають слідчі дії.

 

Відео - нижче.

 

 

Фото з сайтів ДСНС та Наше місто.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: