Прощавай, Тадейовичу! З тобою було сонячно!

ЖАЛОБА
18.07.19 - 16:38

Сьогодні вранці пішов у засвіти відомий на Криворіжжі журналіст, літератор і фотомайстер Володимир Думанський. Наш добрий друг і колега, наш незламний Вовчик.

Володя народився і виріс у Кривому Розі, на Карачунах.

Серйозна недуга, яка вразила його з народження, позбавила чоловіка багатьох можливостей, але він був упертий - не скорився долі й усе життя шукав шляхів угамування своєї творчої спраги.

Ця потужна енергія нескореного серця не дозволяла йому опускати руки і допомагала досягати мети. Попри біль і перешкоди. Наперекір.   

 

З дитинства читав усе, що траплялося на очі, поглинаючи знання про незвідане. Історія й географія були улюбленими шкільними предметами, бо мріяв відкривати нові острови.

Юнаком Володя здобув історичний фах у донецькому інституті.

І незважаючи на те, що важка хвороба часто ставала на заваді втіленню мрій, його природна цікавість і фантазії уперто просилися на папір.

 

Писати починав у газетах «Прапор юності», «Криворізькі відомості». Згодом його статті, репортажі та історичні розвідки з’явилися у виданні «Наш век».

 

У часи перебудови молодий журналіст радо відгукнувся на зміни - брав активну участь у мітингах, заходах та акціях, стояв у першому «Ланцюгу єдності» серед тисяч людей, з’єднуючи своїм серцем Україну, яку любив понад усе.

Багата уява і неординарне мислення допомагали Думанському створювати сюжети його світлих, романтичних оповідань, які він так мріяв видати…

 

Любив писати про талановитих криворіжців - героями його статтей були люди з непростою долею, художники, спортсмени, музиканти, екологи, видатні історичні постаті, патріоти ріднокраю.

Останнім часом Володимир друкувався на авторитетних сайтах, у місцевих і столичних виданнях «Вісті Придніпров’я", «День», «Дзеркало тижня».

 

Творчий потенціал Володі знайшов своє вираження і в захопленні фотографією та малюванням. Мав кілька персональних фотовиставок.

 

Наш колега був надзвичайно допитливий, життєлюбний, товариський і охочий до спілкування.

 

«Хочеться. Хочеться жити, не скиглити, не скаржитись, жити без обмежень, працювати й учитись», - зізнавався він своїм друзям.

 

Прощавай, Тадейовичу! Ми запам'ятаємо тебе таким - мудрим, міцним буравчиком - і збережемо теплий спомин про тебе, друже...   

 

ТРК "Рудана" висловлює щирі співчуття рідним Володимира Думанського.

 

Пропонуємо вашій увазі нашу програму "Світ душі", героєм якої був Володимир. 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: